Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Ekim ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Ekim ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Mart ayından bu yana Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Sizlerle bir araya gelerek sohbet etmeyi, fikir alışverişinde bulunmayı özledik. Görünen o ki bir süre daha Meclis toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştireceğiz. Pandemiden önce genelgeçer bir teselli sözü olarak söylenen “Sağlık olsun” cümlesini, şimdi gerçekten gönlümüzden gelerek söylüyoruz. Sağlık olsun, önce siz değerli Meclis üyelerimizin ve Oda üyelerimizin sağlığı yerinde olsun. Toplantılarımızı elbette yüzyüze yapacağımız günler gelecektir. Lütfen maske, mesafe ve temizlik kuralına en üst düzeyde uyalım, çalışanlarımızı da bu doğrultuda uyaralım; işletmelerimizi de kontrollü sosyal hayat kurallarına uygun hâle getirelim” dedi.





 

Salgın nedeniyle alınan tedbirlere toplumun her kesiminin uyması gerektiğini vurgulayan Merdivenci, “Her zaman fedakârca görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, pandemi sürecinin başlangıcından itibaren olağanüstü şartlarda hizmet veriyor. Bizim almayı unuttuğumuz her tedbir, onların yükünü artıracak; ayrıca yeni tedbirlerin gelmesine neden olacaktır. Bu nedenle kendimizi korumayı ve tedbiri elden bırakmamayı, bir toplum görevi olarak benimsemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in ATSO Meclis Üyeleri ile tanışmak istediğini belirten Merdivenci, “Sayın Valimiz, göreve geldiği günden bu yana iş dünyası ile istişarelere büyük önem veriyor. Meclis toplantımıza da katılmak; sizlerle tanışmak ve sohbet etmek istiyor. Sizlere ayrı ayrı selamı var. Hizmet binamızda toplantılarımızı yapmaya başladığımızda Sayın Valimiz’i davet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasına başarı gösteren iki işletmeyi kutlayarak devam eden Merdivenci, “Geçen ayki Meclis toplantımızın hemen ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ülke genelinde ilk 1000’e giren ihracatçı şirketler araştırmasının sonuçları açıklandı. Bu araştırmaya göre ilimizden Şuayp Demirel İthalat İhracat Taahhüt ve Ticaret firması, 2019 yılında ihracat yapan firmalar arasında 904’üncü sırada yer aldı. Sayın Şuayp Demirel’i, Meclis Üyemiz Sayın Adnan Demirel’i, şirket ortaklarını, şirket yöneticilerini ve çalışanlarını gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İkbal Thermal Hotel & SPA da ayda 5,6 milyonun üzerinde uluslararası okuyucuya sahip olan Condé Nast Traveller dergisinin okurları tarafından yapılan oylamada  En İyi Destinasyon Resort sıralamasında dünyada 3. ve En İyi Spa Resort sıralamasında dünyada 4. oldu. İkbal Thermal Hotel & SPA'nın değerli sahiplerini, yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik eder; başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.

 

Son dönemde gündeme gelen vergi indirimleri hakkında da değerlendirmede bulunan Merdivenci, “Hatırlayacağınız üzere, Meclis konuşmalarımda birkaç kez ‘Biz iş insanları ve sanayiciler olarak üretiyoruz, ekonomiye katma değer sağlamaya gayret gösteriyoruz; ancak vergi indirimleri de gündeme gelmeli’ demiştim. Geçen hafta boyunca haber kanallarının ekonomi haberlerinde ve gazetelerin ekonomi sayfalarında Kurumlar Vergisi’nde 2021 yılında yüzde 5’e kadar indirim yapılması ihtimali üzerinde duruldu. Kurumlar Vergisi’nde yüzde 5’lik vergi indirimi gerçekleşirse, firmalarımız bir nebze olsun rahatlayacaktır. Pandemi sürecinde ayakta durmaya çalışan, istihdama ve ihracata destek olan işletmelerimiz, adeta bir bayrak yarışı içindedir. Hükümetimizin bu özveriyi gördüğünü düşünüyoruz” dedi.

 

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Yaklaşık bir aydır, dost ve kardeş ülke Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için mücadele ediyor. Tek millet, iki devlet anlayışı ile Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu, sivillere yönelik saldırı yapan Ermenistan devletini de kınadığımızı buradan bir kez daha vurguluyoruz. Geçen günlerde Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Köken ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin eski Başkanları’ndan Nuri Demirayak ve Odamız eski Genel Sekreterleri’nden Cafet Attila’nın vefatlarını üzüntüyle öğrendik. Köken, Demirayak, Attila’ya Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz.”

 

Önümüzdeki hafta Mevlit Kandili ve Cumhuriyet Bayramı’nın idrak edileceğini hatırlatan Merdivenci, “Mevlit Kandilinizi en içten duygularımla tebrik ediyorum, kandiliniz mübarek olsun. Cumhuriyetimiz’in ilan edilişinin 97’nci yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da coşkuyla kutluyorum; Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizi kuran ve bugünlere getiren devlet adamlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Merdivenci, toplantının açılış konuşmasını bugün saat 15’te ATSO KOBİ Akademisi eğitimleri çerçevesinde ATSO Youtube sayfası üzerinden verilecek İş Yaşamında Verimlilik ve Takım Ruhu Eğitimi’ne katılım çağrısıyla sonlandırdı.

 

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2020’nin Eylül ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.

 

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2020’nin Eylül ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

 

Toplantının dördüncü gündem maddesinde, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül,  Yönetim Kurulu’nun Eylül-Ekim 2020 faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

 

Toplantının son gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler”de, Meclis Üyesi İbrahim Sömer söz alarak görüşlerini dile getirdi.

 

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.