Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin ŞENOL'un basın açıklaması...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin ŞENOL'un basın açıklaması...







‘’AYNI TAS AYNI HAMAM’’, ÇEKİRDEK ÇİTLER GİBİ KUL HAKKI YENMEYE DEVAM EDİLİYOR.



Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Sayın Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ ve yönetimi

göreve geldiklerinde, bizler üniversitemiz adına sevinmiş, arazlı alışkanlıkların devam etmeyeceğini düşünmüştük. Nitekim ilk zamanlar sayın rektörümüz bizlerin ve kamuoyunun nezdinde kucaklayıcı bir tavır da göstermişti. Ancak bu durum Üniversitede yıllardır çeteleşip yuvalanan yapıları rahatsız etmiş, bu olumlu ve kucaklayıcı tavrı sekteye uğratmak için harekete geçirmiştir.



Üst merciler tarafından daha önceki üniversite yönetimi hülle yoluyla yaptığı atamalar

sebebiyle uyarılmasına rağmen, MALUM KİŞİLER, bu uyarıları dikkate almayarak Görevde Yükselme Sınavına tabi olan şube müdürlüklerine HÜLLE YOLUYLA atamalar yaptırmaya devam etmişlerdir. Ataması yapılanlar ise hep aynı kesime mensup kişilerdir. Bu organizasyonları yapanların durumu bizce malum fakat sayın rektörün ve yönetiminin bu duruma seyirci kalıp, onay vermesi, çalışanlar arasında, kamuoyunda ve bizler üzerinde şaşkınlık ve hayal kırıklıkları yaratmıştır. İşin daha da vahim olanı üniversite çalışanları arasında kariyer, liyakat, tecrübe, eğitim şartlarına sahip birçok personel varken kurum dışından şartlarının tutup tutmadığı meçhul olan kişilerin Daire Başkanı, Şube Müdürü, Fakülte Sekreteri olarak atamasını yapmak kabul edilecek bir durum değildir. Bu türde bir yönetim anlayışı üniversitede çalışma barışını bozacak, çalışanların kurumdaki aidiyet duygusunu ortadan kaldıracak işlemlerdir. Ayrıca malum sendikanın yöneticilerinden birisi Genel Sekreter Yardımcılığına, bir diğeri ise Fakülte Sekreterliğine yangından mal kaçırırcasına alelacele atanmışlardır. Peki diğer sendika üyelerine zulümden, hak gaspından başka ne yaptınız? Hangi kadroları verdiniz? Siz sadece malum sendikanın ve

çevrelerin mi yöneticileri siniz? Malum yapılara iltimas atamaları yapılırken, sendika üyelerimize haksızlıklar ve zulümler yapılmaktadır. Örneğin; Yüksekokul Sekreteri kadrosunda bulunan üyemiz adeta tenzil-i rütbe yapılarak Şube Müdür Vekili olarak görevlendirilmiştir. Üyemiz manevi olarak mobbinge uğradığı gibi maddi olarak da ek gelir kaybına uğratılmıştır. Biz sizden iltimas istemiyoruz, sadece hakkı hak sahibine teslim etmenizi bekliyoruz.



Tabi ki bu konu tarafımızca yargıya taşınmış olup, hukuki sonuç kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yine; Türk Eğitim-Sen Üniversite Temsilciliğinde Yönetim Kurulu üyesi olan arkadaşımız isteği ve iradesi dışında, hakkında hiçbir disiplin soruşturması vs. yokken mobbing sonucu görev yeri değiştirilerek başka birime gönderilmiştir. Oysaki arkadaşımız yıllardır ÖSYM bürosunda başarıyla işini yapmış, işinde de uzmanlaşmıştı. Sizin amacınız ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda yine malum çevreleri koruyup, kollayıp onlara



yüksek ücretli görevler vererek maddi çıkar mı sağlamaktır? Bu arkadaşımız orada bu kayırma işlerinizi yapmaya engel olarak mı görüldü? Siz memur olarak çalışan, işini de iyi yapan insanlarla neden uğraşırsınız? Ayrıca 4688 Sayılı yasadan, Uluslararası Sözleşmelerden, Danıştay kararlarından bihaber misiniz? Sendika yöneticilerinin görev yerlerini keyfi olarak değiştiremeyeceğinizi bilmiyor musunuz? Bu konuda da hukuk önünde hakkımızı arayacağımızın bilinmesini isteriz.

Başta Sayın Rektör olmak üzere rot ayarı bozuk alt takımını uyarıyoruz.



Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte Devletine, Ülkesine ve Kurumuna sonuna kadar sahip çıkan Türk Milliyetçisi Türk Eğitim-Sen Mensuplarına yapılan bu haksızlık ve zulümlere son verin. Devletimizin üst kısmında oluşan olumlu siyasi ittifakları bozma çabasına girip, baltalamayın. Şimdiye kadar iyi niyetimizden dolayı sabırla bekledik, fakat sabır taşımızı çatlattınız. Hiçbir arkadaşımızın en ufak bir haksızlığa uğramasına tahammülümüz kalmamıştır, bunu biliniz. Yapacağınız her türlü yönetici atamasında, kadro tahsisinde Türk Eğitim-Sen üyelerini göz ardı edemezsiniz.



Sürekli denge lafından bahsediliyor. Siz yanlış kesimlerin dengesini gözetiyorsunuz.

Aklınızdan asla çıkarmayın ki; Türk Eğitim-Sen’liler buradaki dengenin en önemli unsurudur. Ya sesimize kulak vereceksiniz, ya da vereceksiniz.!

Biz memur sendikacılığının sarp ve dikenli yollarından geldik. Mücadelemizde,

kavgamızda çetin olur. Bunları yapmayı arzu etmezdik ancak kaçınılmaz olduğunda da en sert reflekslerle bizi karşınızda bulacaksınız. Devletin bekası için kurulan birliktelikleri size bozdurtmayacağız. Tekraren söylüyoruz Sendikamız üyesi olan, olmayan bütün arkadaşlarımızın hakkı olan, makul talep ve terfilerini yapın, açık olan veya emeklilik gibi sebeplerle açılacak olan uygun kadroları açık ilan edip, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını düzenli ve şeffaf bir şekilde Merkezi olarak yapın. Derhal hatalarınızdan dönüp çalışanların özlük ve mali haklarını gasp etmekten vazgeçerek telafilerini yapın. Sendikal çalışmalarımızın büyük bir kısmının bundan sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde olacağını, Üniversite yönetimince yapılan, haksızlık, usulsüzlük, torpil, iltimas gibi her türlü olumsuzlukların takipçisi olacağımızı ilanen duyuruyoruz. Elimize ulaşan belgeli olaylar olduğunda günbegün kamuoyu ile paylaşıp, hukuki zeminde hak mücadelesi verirken, bu durumun devletin en üst mecralarına kadar ulaştırılacağının da bilinmesini isteriz.



19.10.2020

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Nizamettin ŞENOL

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı