Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Zeybek programda kendisine başkan olduğu günden bu yana en mutlu olduğu gün sorusunu, ‘En mutlu olduğum gün bir garibin işini gördüğüm gündür’ olarak yanıtladı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Zeybek programda kendisine başkan olduğu günden bu yana en mutlu olduğu gün sorusunu, ‘En mutlu olduğum gün bir garibin işini gördüğüm gündür’ olarak yanıtladı.



 

“En mutlu olduğum gün bir garibin işini gördüğüm gündür” diyen Başkan Zeybek, “Bir ihtiyaç sahibinin derdini çözebilmek beni daima sevindirir. Bunu da sık yaşıyorum. Birinin sorunu, derdi olmasa zaten gelip size anlatmaz. Mümkün oldukça çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sıkıntısı olup da buna çözüm bulamayınca da etkileniyor ve üzülüyorum. ”dedi.

 

Başkan Çoban yılların Yol Arkadaşı

Öğrencilik aşamasında siyasetle tanıştığını belirten Başkan Zeybek ‘Mili Türk Talebe Birliğinde çalışmalara başladım.Ak Parti kuruluşunda İl Başkanlığı teklif edildi.Ortak işim olduğundan kabul edemedim.Kurucular arasında yer aldım.Önce İbrahim Hakkı Aşkar sonra da Burhanettin Çoban İl Başkanı oldu.Başkan Çoban benim yılların siyasi yol arkadaşı.Aramızda hiçbir mesele yok.Her daim birlikte yan yana çalıştık.Sadece Çoban değil hiçbir partili arkadaşımla sorun yaşamadan siyasete hizmete devam ediyorum’ dedi.

 

Askeri Havaalanını takip ediyorum

 

İlimizde bulunan askeri havaalanının sivil uçuşlara açılması konusuna değinen Başkan Zeybek, “Seçim öncesi Zafer Bayramı’nda Milli Savunma Bakanımız ilimize gelmişti. Kendisine askeri havaalanının sivil uçuşlara açılırsa çok daha verimli olabileceğini iletmiştik. Vatandaşlarımız da bunun olmasını istiyor. Kendisi bunun olabileceğini söylemişti. Sonra virüs hadisesi çıktı. En son sadece Belediye Başkanlarının katıldığı bir toplantıda kendilerine bu konuyu yine hatırlattım. Konunun takipçisi olmaya devam ediyorum” dedi.

 

“AFRAY’da proje ihalesi yapıldı”

AFRAY projesine de değinen Zeybek, “Biz seçim öncesi Devlet Demir Yolları ile bir mutabakata varmıştık. Şehrimiz bir üniversite şehri. Öğrenciler Erenler’e kayınca şehir merkezindeki esnafımız bu durumdan memnun değil. Biz de öğrenciyi tekrar merkeze nasıl taşıyabileceğimizi düşündük. DDY ile bu konuda görüştük ve AFRAY projesi ortaya çıktı. DDY hattı döşeyecek, biz de istasyonları yapacağız. Proje ihalesi yapıldı. Bir ay önce proje ihalesini alan firma bize bir sunum yaptı. Park Afyon AVM’den kalkıp Ali Çetinkaya Garı, Karşıyaka Mahallesi, Şahitler Kayası ve üniversitenin arkasından Çayırbağ’a kadar ulaştıralım dediler. Ben de Çayırbağ’a geçmesin dedim. Şimdi kendi beldesine hat döşettiriyor demesinler istedim. Üniversiteye kadar bu hat gitsin dedim. İhsaniye-Eskişehir demiryolu hattına paralel ikinci bir hat döşenecek ve üniversitenin arkasındaki istasyonda son bulacaktı. Ben bunun kullanılmayacağını yetkililere ifade ettim. Çünkü kimse orada inip de üniversiteye kadar yürümek istemez. Yetkililerle görüşmeler neticesinde bu hattı yurtlar bölgesinin bulunduğu yere bir makas koyarak Rektörlüğün önüne çıkardık. Şu an kampüste minibüs durağının olduğu yere bir istasyon yapıp, üniversitenin sonuna kadar hattı sürdüreceğiz. Erenler’de kampüste okuyan tüm öğrencilerin rahatça kullanabilecekleri bir hat planladık. Banliyö hattı bir makasla hızlı tren hattına bağlanacak” diye konuştu.

 

Vatandaşları dinliyorum

Her Cuma namazını farklı bir mahallede kılarak o mahallede bulunan vatandaşların sorunlarını dinlediklerini söyleyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ekip arkadaşları ile konuşarak kendisine iletilen sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını söyledi.

“Afyonkarahisar Belediyesi olarak Kültür ve sanat etkinliklerine destek olduk” diyen Zeybek, “İhsan Akar Müdürümüz yoğun çalışıyor.Arabada sinema projesini Şanlı Urfa Belediyesi de bizi örnek alarak uyguluyor.Ayrıca spora önemli destek veriyoruz.Futbol Basketbol ve Voleybol da belediye olarak her türlü desteği vermeye devam ediyoruz.Bu konuda Valimiz Gökmen Çiçek’in de desteklerini eklemem lazım” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşüm de Bilgi Ofisi Hizmet veriyor

Kentsel Dönüşüme hız verdiklerini anlatan Başkan Zeybek ‘Şimdi bir bilgilendirme ofisi Kentsel Dönüşüm konusunda bilgi vermeye devam ediyor.Daha sonra proje ekibi o bilgilendirmeyi yapacak.İlk etap Mısri camisi olacak ikincisi ise İmaret.Burada kimseyi mağdur etmeden çalışma yapacağız.TOKİ toplu konut için rezerv alan ayırdı.Burada konut yapılacak.Şimdi birisinin bu mevkii de 30 m2 arsası var.Ya parasını alacak.Ya Kentsel dönüşümden yararlanacak.Yada bu TOKİ nin yapacağı toplu konuta geçecek.İçinde ağaç varsa onun bedeli bile ödenecek.Herkes şunu bilsin ki kimse mağdur edilmeyecek.Biz hemşehrilerimizin yanındayız.dedi.

 

Millet Bahçesi

Askeri garnizon,müze ve Endüstri Meslek Lisesi alanlarının Milet bahçesi olarak düzenleneceğini söyleyen Başkan Zeybek ‘Endüstri Meslek Lisesinde bizlerin anıları var.Bahçesini düzenleyip o sarmaşıklı kaplı binayı güçlendirip okul müzesi yapmayı düşünüyoruz.Şehirde yeşil alanları artırmak için çabalarımız devam ediyor.dedi.