Denizli, eroin kullanımında birinci sırada! En iyi Narkotik Polisi: Anne! İçişleri Bakanı Soylu tanıttı

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Denizli, eroin kullanımında birinci sırada! En iyi Narkotik Polisi: Anne! İçişleri Bakanı Soylu tanıttı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla başlatılan "En İyi Narkotik Polisi; Anne" kampanyasının tanıtımına katıldı. Soylu, eroin kullanımının en fazla olduğu ilin Denizli olduğunu söyledi...




Video oynatılamadı, ağ ya da sunucu hatası veya belirtilen format desteklenmiyor.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesini hayata geçirdi. Kampanyanın tanıtımına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Onları (bağımlı annelerini) hissetmeden, görmeden sırça köşklerde bu mücadele başarılı olamaz. Meseleyi sadece uyuşturucu kullanan çocuk olarak görmek, yanılgıların en büyüğüdür." dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığında panel gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Bakan Soylu'nun projenin çıkış hikayesini anlattığı video ve İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk birimlerince rekorların kırıldığı 2019'da gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin video gösterildi.

Soylu metruk bir binadan seslendi

Kendisinin artırılmış gerçeklik (AR) tekniğiyle çekilen ve metruk bir binada gibi gösterildiği videoda Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Aslında tüm olan bitenin, hep böyle yerlerde olduğunu zannediyoruz. Bizden uzakta, bizim görmediğimiz, bize yakın olmayan yerler..
. 2017'de uyuşturucudan ölen 941 gencin, sonraki yıl 657 ve 
geçen yıl ölen 342 gencin de zaten buralarda yaşadığını ve buralarda yitip gittiğini düşünüyoruz. Kim bilir, belki de onları kimsenin tanımadığını, kimsenin özlemediğini zannediyoruz. Geçen yıl yakaladığımız 11 milyon captagonun, 8,6 milyon ectasynin, 20 ton eroinin, 64 ton esrarın, metamfetaminlerin, kokainlerin ve daha belki adını bile duymadığımız o zehirlerin hepsinin, 
sadece buralarda kullanıldığını zannediyoruz. PKK mağaralarında yakaladığımız uyuşturucu haplar da belki şuralarda bir yerlerdedir."

"Denizli, eroin kullanımında birinci sırada"

Videoda uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına ve operasyonlara değinen Soylu, şehirlerin atık sularında uyuşturucu madde analizi yaptıklarını belirterek "
18 büyük ilimiz arasında Denizli'nin eroin kullanımında birinci sırada olduğunu, bu sayede kesinleştirdik. Keza uyuşturucu riski en yüksek illerin İzmir, Antalya, Gaziantep, İstanbul ve Adana, risk durumu en düşük illerimizin de Tokat, Kütahya, Gümüşhane, Ordu ve Tunceli olduğunu 
yaptığımız saha araştırmalarıyla netleştirdik." diye konuştu.

Bağımlıların yüzde 90'nının ailesi ev hanımı

Uyuşturucu bağımlıları üzerinde yaptıkları son araştırmada, bağımlıların yüzde 89,8'inin annesinin, ev hanımı olduğu ve bağımlıların uyuşturucuyu kullandığı yerler arasında ilk sırayı 
yüzde 47,5 ile kendi evlerinin aldığını belirten Soylu, bağımlıların uyuşturucuyu sadece metruk ve terkedilmiş alanlarda değil, insanların gözü önünde kullandığına dikkati çekti.