Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TYP kura çekiminde yaşanan usulsüzlük iddialarının takipçisi olduğunu belirtti. Bütün Afyonkarahisar Milletvekillerine seslenen Köksal, "Eğer birazcık Afyonkarahisar milliyetçiliğiniz var ise bu konuyu hep beraber çözelim" dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

"Afyon milliyetçiliğiniz var ise bu konuyu birlikte çözeriz"



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TYP kura çekiminde yaşanan usulsüzlük iddialarının takipçisi olduğunu belirtti. Bütün Afyonkarahisar Milletvekillerine seslenen Köksal, "Eğer birazcık Afyonkarahisar milliyetçiliğiniz var ise bu konuyu hep beraber çözelim" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi ile ilçeye bağlı Göçerli ve Çobansaray köyleri ile Hocalar İlçesi ve Davulga Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Burcu Köksal, Dinar ziyaretinde beraberinde İl ve İlçe başkanı ile birlikte ilk olarak İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya'yı ziyaret etti. Kaymakam Kapankaya ile Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında kura çekiminde yaşanan mağduriyeti görüşen Köksal, daha sonra CHP Dinar İlçe Başkanlığı'nda partililer ve TYP kurasında mağdur olan vatandaşlarla bir araya geldi.



TYP MAĞDURİYETİNİN TAKİPÇİSİYİZ…

İŞKUR aracılığı ile TYP kapsamında Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere işçiler için kura çekildiğini hatırlatan Köksal, "Fakat aynı gün içerisinde ikinci kez kura çekildi. İlk kurada ismi çıkan arkadaşlarımızın ikinci çekilen kurada sadece 5 kişinin isminin çıkmasıyla 40 kişi asil 45 kişi yedek işçi arkadaşımız mağdur oldu. Hak kaybına uğradı. Olayı öğrendiğimiz andan itibaren örgütümüzle beraber elimizden gelen mücadeleyi yapmaya çalıştık. TBMM’ye verdiğim soru önergesinde konuyla ilgili olarak ihmali olan, hatası olan, kusuru olan kim varsa ise açığa çıkartılmasını ve gerekli cezai müeyyidenin uygulanmasını istedim. Ayrıca neden ikinci kez kura çekildiğini ve ilk kurada isimleri çıkan vatandaşlarımızın hak kaybı yüzünden mağdur olduğunu, bu mağduriyetlerinin giderilmesi hakkında bir çalışma yapılıp yapılmayacağını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordum." dedi.



KAYMAKAMLIK MÜFETTİŞ TALEP ETMİŞ, MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZIN

HAKLARININ TESLİM EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya'ya konu ile ilgili yaşanan mağduriyeti aktardığını dile getiren Köksal, "İl ve ilçe örgütümüz ile beraber Kaymakam beyi ziyaret ettik. Kendisine durumu anlattık. Kendisi de bize konuyla ilgili gerekli bilgiler aktardı. Yine konuyla alakalı bir müfettiş talep ettiğini, olayın inceleneceğini belirtti. Ancak bizim isteğimiz şu, burada mağdur olan ilk listede adı çıktığı halde işe başlatılmayan hak kaybına uğrayan 40 asil arkadaşımızın da mutlaka istihdam edilmesi gerekiyor. Bu vatandaşlarımızın haklarının teslim edilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Kaymakam bey elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Kendisinin samimiyetine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

BÜTÜN AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM:

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİNİ BİRLİKTE ÇÖZELİM...

Kura çekiminde yaşanan şaibenin açıklığa kavuşturulması gerektiğinin önemle altını çizen Köksal, "Bu şaibenin mutlaka ortaya çıkartılması lazım. Gerçekten bir memur hatası mı var? Bir ihmal, kusur mu var? Yoksa bizim geçmiş TYP programlarındaki geçmişte dayalı tecrübelerimize bakarak siyasi olarak birilerinin istemediği insanlar ilk listede çıktığı için mi ikinci kura yapıldı? Bunların da açığa çıkartılarak kamuoyunun aydınlatılması lazım. Çünkü geçtiğimiz yıllarda TYP kura çekimleri adete Türkiye’de torpille yerleştirme programı olarak kullanıldı. AKP il ilçe başkanlıklarından ya da AKP Milletvekillerinden referans alamayanlar bu programlara yerleştirilemedi. Biz bunları çok gördük. Şimdi burada noter huzurunda şeffaf bir kura çekiliyor. Bu kurada acaba siyasilerin referans olmadığı ya da onların istemedikleri isimler çıktığı için mi ikinci bir liste bahane edilerek tekrar kuraya gidiliyor? Bunun araştırılması lazım. Yoksa gerçekten basit bir memur hatası ile mi bu iş bu noktaya mı geldi? Bunun aydınlığa çıkartılması gerekiyor. Kamuoyunun aydınlatılması kamu vicdanının tatmini, bu konuda son derece önemlidir. Buradan bütün Afyonkarahisar Milletvekillerine sesleniyorum. Eğer birazcık Afyonkarahisar milliyetçiliğiniz var ise bu konuyu hep beraber çözelim. Bu mağduriyeti giderelim. Çünkü ilk biz bunu kamuoyu gündemine taşıdık. Bu mağduriyetin varlığını ortaya çıkardık. Diğer vekil arkadaşlarımızdan çalışma veya beyanat yok. Buradan onlara sesleniyorum. Lütfen bu 40 hemşerimize, vatandaşımıza sahip çıkıp bir an önce istihdamlarını sağlayalım." şeklinde konuştu.

SULAMA SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ,

SÖZ VERİLİP YAPILMAYAN GÖÇERLİ GÖLETİ'NİN DE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ...

Daha sonra Dinar Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek esnaf ve iş insanlarının sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulunan Milletvekili Köksal, ardından Çobansaray Köyü'nde sulama ve içme suyu sıkıntısı sorunu yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, "Her seçim dönemi AKP tarafından söz verilen ama yapılmayan sulama sözünün yerine getirilmesi için mücadeleye devam edeceğiz." dedi. Göçerli Köyü'nde de vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, "2017 yılında söz verilip hala yapılmayan "Göçerli Göleti”nin takipçisi olacağız. Haşhaşta kotayla ezilen, patateste zarar eden çiftçinin hakkını arayacağız." ifadelerini kullandı



KÖYLÜNÜN YABANCI ORTAKLI MADEN ŞİRKETİ KADAR DEĞERİ YOK MU?

İlçe ziyaretlerine Hocalar İlçesi ile devam eden Köksal, burada ilk olarak CHP Hocalar İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşerek daha sonra vatandaşlarla birlikte tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri hakkında istişarede bulundu. Hocalar Davulga Köyü ve Burkaz Yaylası'nda küçükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarla görüşüp sorunlarını dinleyen Köksal, "Yıllardır su sıkıntısı çeken Davulga Köyü'nde Burkaz Yaylası'nda köye yetecek kadar su olmasına rağmen ilgisizlikten çıkarılmayıp köylü kaderine terk edilmiş. Ayrıca yörüklerin yazın konaklama yeri olan ve yayla turizmi içinde oldukça elverişli Burkaz Yaylası'nın yolları hala çok kötü. İnsan düşünmeden edemiyor. Emirdağ’da siyanürle altın çıkaracak maden şirketi için yayla yollarını yapan AKP Hocalar’da maden şirketi olmadığı yani rant olmadığı için mi yayla yolunu yapmayıp suyu çıkarmamış? Köylünün yabancı ortaklı bir maden şirketi kadar değeri yok ülkemde." diye konuştu.