CHP Afyonkarahisar Milletvekili  Burcu Köksal, Dinar’da TYP kapsamında noter kura çekilişi ile belirlenen 45 asil işçi ve kısa bir aradan sonra ikinci defa noter kurası çekilişi yapılarak 45 işçi daha belirlendi. İkinci çekiliş de belirlenin işçiler arasında 5 işçi ilk kurada ve ikinci kurada isimleri çıktı. Birinci çekiliş de mağdur duruma düşen 40 işçi haklarını aramak için basın mensupları aracılığı ile düştükleri durumu dile getirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili  Burcu Köksal, Dinar’da TYP kapsamında noter kura çekilişi ile belirlenen 45 asil işçi ve kısa bir aradan sonra ikinci defa noter kurası çekilişi yapılarak 45 işçi daha belirlendi. İkinci çekiliş de belirlenin işçiler arasında 5 işçi ilk kurada ve ikinci kurada isimleri çıktı. Birinci çekiliş de mağdur duruma düşen 40 işçi haklarını aramak için basın mensupları aracılığı ile düştükleri durumu dile getirdi.

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal İşçilerin Bu Durumuna

Bazı Milletvekilleri Gibi Sessiz Kalmadı

 Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya’yı ziyaret ederek İşçilerin haklarını aradı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan ve İlçe Örgütü üyeleriyle birlikte Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere ilk Noter Çekilişinde belirlenen  ve bir hata oldu iddiasıyla iptal edilen  40 mağdur işçilerin haklarını aramak için Kaymakam Selami Kapankaya ile makamında görüştü.

 Basına kapalı görüşmenin ardından CHP Afyonkarahisar Milletvekili Köksal ve Beraberindekiler CHP Dinar İlçe Başkanlığı binasına geldi. Burada hazır bulunan mağdur işçilere süreci takip ettiklerini belirtiler ve Basın açıklaması yaptılar.

 

CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan, ‘Geçen hafta gerçekleştirilen kura çekimi ilgili olarak kura çekiminden itibaren CHP Dinar ilçe yönetimi olarak Milletvekilimiz sayın Burcu Köksal ve İl Başkanımız sayın Yalçın Görgöz ile birlikte sürecin takipçisi olduk. Akabinde Milletvekilimiz Burcu Köksal’ın mecliste soru önergesi de verdiğini biliyoruz.

Bu aşamada kura çekiminde bir mağduriyet yaşamış vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bir hak kaybı ve hukuka aykırılık var ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun takipçisi olacağız’ dedi.

CHP İl Başkanı Görgöz; ‘ Dinar Kaymakamımızı ziyaret ettik. Bu mağduriyetin mutlaka giderilmesi gerekiyor. Bir hata olmuş, belki memur hata yapmış, belki Milli Eğitim Müdürü yapmış, İŞKUR yapmış birileri hata yapmış. Ama sadece bu hatayı yapanlara ceza verilmesinden ziyade, Kurada çıkan insanların hayallerini yıkmaya, mağdur etmeye değmez. Yani biz bunlara ceza verdik diyerek kimse kurtulamaz. Daha önce kurada çıkan 45 kişiye iş verilmeli. Aksi haldebütün makamların şaibe altında kalacağı Türkiye kamuoyunda sürekli konuşulacaktır. Sayın kaymakamımız sağolsun mağduriyetin giderilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.’ dedi.

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ise parti binasında yaptığı basın açıklamasında,

TYP Kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Dinar’da işçiler için kura çekildi.  Fakat aynı gün içerisinde ikinci kez kura çekildi. İlk kurada ismi çıkan arkadaşlarımızın İkinci çekilen kurada sadece 5 kişinin isminin çıkmasıyla 40 kişi asil 45 kişi yedek işçi arkadaşımız mağdur oldu. Hak kaybına uğradı. Olayı öğrendiğimiz andan itibaren örgütümüzle beraber elimizden gelen mücadeleyi yapmaya çalıştık.

Ben TBMM’de soru önergesini verdim. Konuyla ilgili olarak ve ihmali olan, hatası olan, kusuru olan kim varsa ise bunun açığa çıkartılmasını ve gerekli ceza-i müeyyidenim uygulanmasını istedim. Ayrıca neden ikinci kez kura çekilmesinin gerektiğini önergemde sordum. Burada ilk kurada isimleri çıkan vatandaşlarımızın hak kaybı yüzünden mağdur olduğunu ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi hakkında bir çalışma yapılıp yapılmayacağını bakanlığa sordum.

 Konuyla alakalı olarak İl ve İlçe Örgütümüz ile beraber Dinar’da Kaymakam beyi ziyaret ettik. Kendisine durumu anlattık. Kendisi de bize konuyla alakalı gerekli bilgiler aktardı. Yine konuyla alakalı bir müfettiş talep ettiğini, olayın inceleneceğini belirtti. Ancak bizim isteğimiz şu bu konuda kaymakam beyin samimiyetine de inanıyorum. Burada mağdur olan ilk listede adı çıktığı halde işe başlatılmayan hak kaybına uğrayan 40 asil arkadaşımızın da mutlaka istihdam edilmesi gerektiğini bunların haklarının teslim edilmesini istedik. Bu konuda kendisi elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Tabi bu olayda şaibe var.

Bu şaibenin mutlaka ortaya çıkartılması lazım. Gerçekten bir memur hatası mı var? Bir ihmal kusur mu var? Yoksa bizim geçmiş TYP programlarında geçmişte dayalı tecrübelerimize bakarak. Yoksa siyasi olarak birilerinin istemediği insanlar ilk listede çıktığı için mi ikinci kura yapıldı?

Bunlarında açığa çıkartılması lazım. Kamu oyunun aydınlatılması lazım.

Çünkü geçtiğimiz yıllarda Toplum Yararına Programalar adete Türkiye’de torpille yerleştirme programı olarak kullanıldı.  AKP il ilçe başkanlıklarından ya da AKP milletvekillerinden referans alamayanlar bu programlara yerleştirilemedi. Biz bunları çok gördük. Şimdi burada Noter huzurunda şeffaf bir kura çekiliyor.

Bu kurada acaba siyasilerin referans olmadığı ya da onların çok istemedikleri isimler çıktığı için mi ikinci bir liste bahane edilerek tekrar kuraya gidiliyor?

Bunun araştırılması lazım.

Yoksa gerçekten basit bir memur hatası ile mi bu iş bu noktaya geldi?

Bunun aydınlığa çıkartılması gerekiyor. Kamu oyununun aydınlatılması kamu vicdanının tatmini, bu konuda son derece önemli buradan bütün Afyonkarahisar milletvekillerine sesleniyorum.

Eğer birazcık Afyonkarahisar milliyetçiliğiniz var ise  bu konuyu hep beraber çözelim. Bu mağduriyeti giderelim. Çünkü ilk biz bunu kamuoyu gündemine taşıdık.

Bu mağduriyetin varlığını ortaya çıkardık. Diğer vekil arkadaşlarımızdan çalışma veya beyanat yok. Buradan onlara sesleniyorum. Lütfen bu 40 hemşerimize, vatandaşımıza sahip çıkıp bir an önce  istihdamlarını sağlayalım.’ Dedi