Yunanistan'da yayımlanan "Dimokratia" adlı sözde gazetenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı ahlaksız ve çirkin başlık, büyük tepkiyle karşılandı.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Yunanistan'da yayımlanan "Dimokratia" adlı sözde gazetenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında attığı ahlaksız ve çirkin başlık, büyük tepkiyle karşılandı.



Sosyal medyada her partiden farklı siyasi görüşlere sahip olan vatandaşlar, bu alçakça manşet karşısında tepkilerini dile getirdi.





Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer ELÇİ de yayınladığı açıklamada, Yunan Gazetesinin attığı alçak manşete tepki gösterdi.



Elçi mesajında "Bir Yunan gazetesinin, Cumhurbaşkanımızı hedef alan, küfürlü, hakaretli,  ahlak ve medeniyet dışı, basının evrensel ilkelerini aşan manşetini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yunan devlet adamlarının ve siyasetçilerin kirli ve nefret dilleri bunlara sebep olmuştur. Bu durum kabul edilemez. Bu durumun basın özgürlüğü ile bir ilgisi olamaz. Bu alçak ve ahlaksız manşeti aynen iade ediyoruz" dedi.


 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'da yayın yapan bir gazetenin  Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında attığı manşetle ilgili olarak açıklama yaptı. 

"Bizim yayın organlarımızda bazı Yunan siyasetçilere eleştiri olur, bizi de eleştirirler, daha da ağır olur, üzülürüz ama olabilir" diyen Çavuşoğlu, devamında "Ama hakaret, küfür, basın özgürlüğü içinde değerlendirilmemelidir. Yunan Dışişleri'nin yaptığı açıklamayı olumlu buluyoruz" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "Eğer basın özgürlüğü ile bağdaştırmıyorlarsa hukuki olanı yapmak onların sorumluluğundadır. İletişim Başkanlığımız da gerekli girişimi yapıyor. Yunanistan'ın birçok konuda Türkiye ile olan birçok meselelerinde olumlu adım atamamasının sebebi de işte bu kamuoyunun duygusunu yansıtan basındır. Ben bunu gördüm, maalesef seviye bu, gerekli işlemleri yapacağız" diye konuştu.