Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın ilçe, belde ve köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Sorun yaşayan, sıkıntı çeken vatandaşlar çareyi Milletvekili Köksal’a ulaşmakta bulduklarını söylediler.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın ilçe, belde ve köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Sorun yaşayan, sıkıntı çeken vatandaşlar çareyi Milletvekili Köksal’a ulaşmakta bulduklarını söylediler.



EMİRDAĞ YAYLALARINDA SİYANÜRLE ALTIN ÇIKARILMAK İSTENİYOR!



Beraberindeki partililerle birlikte Emirdağ İlçesi'ne geçen Köksal, Emirdağ Yaylası'nda altın madeni için arama çalışması yapılan bölgede incelemelerde bulundu. Bölge de sondaj çalışması yapılarak numene alındığını dile getiren Köksal, "Emirdağ İlçemizde ekonomik sıkıntıların yanı sıra yaylalarında bir maden arama şirketine altın arama ruhsatı verilmiş. Şirket bu ruhsata binaen şu anda orada sondaj çalışması yaparak numune alıyor. Bu numunelere bakılacak. Eğer Emirdağ yaylalarında altın madenine rastlanırsa oradan siyanürle altın çıkarılacak. Bununla ilgili olarak Türkiye de yaşanan çok acı olaylar var. Firmanın menşeini bilemiyorum. Yerli de olabilir yabancı ortakları da olabilir. Ama burada yerli yabancı firmadan ziyade sıkıntı siyanürle altın çıkarılacak olmasıdır. Çünkü daha önce siyanürle altın çıkarılan maden ocakları ve bir takım yerlerde yaşanan doğa olayları, doğa felaketleri vardı. İnsan sağlığına olumsuz etkiler. Eğer bu iş doğru dürüst yapılmazsa doğaya zarar vereceği ortadadır. Bölge de kanser vakalarının artışı söz konusu olabilir. Endemik bitki türlerine zarar verilebilir ki o bölgede yaşayan “Yılkı Atlarını” bizzat incelemelerimizde gördük. Çok güzel bir manzaraydı. Bir kere o atların yaşam alanı sona erecek. Yaylada yaşayan belli dönemlerde yaylaya çıkan Emirdağlılar var. Yörük kültürünü halen yaşatmaya çalışanlar var. Koyunlarıyla, keçileriyle oraya belli dönemlerde çıkıyorlar. Onlar için hayvancılık sona erecek. Böyle bir kaygı var. Bölge de doğaya zarar gelmesi, insan sağlığının olumsuz etkilenmesi yönünde halk ciddi kaygılar taşıyor. Bu noktada haklılar kimse bir şey söylemiyor. Bir açıklamada yapmıyor. Bizde endişeliyiz çünkü bu konudan Afyonkarahisar’da olumsuz etkilenir. Sivrihisar’a kadar Çay, Bolvadin çevre ilçelerde dâhil olmak üzere siyanürün olumsuz etkilerini hep beraber yaşayabiliriz. Biz bu noktada halk sağlığının, insan sağlığının doğanın korunmasının öncelikli olmasını istiyoruz. Halkın talebi de budur. Bu noktada elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Bizim için önce insan sağlığı, doğanın, çevrenin korunması, hayvanların korunması önceliğimizdir. İnsan sağlığına doğaya ve çevreye zararlı olan şeylere bilindiği üzere CHP karşı çıkmaktadır." ifadelerini kullandı.