Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları’nınEylül ayı toplantıları Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak'ın Başkanlığında Covid 19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak Birlik Konferans salonunda yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulları’nınEylül ayı toplantıları Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak'ın Başkanlığında Covid 19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak Birlik Konferans salonunda yapıldı.



 

ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konak toplantıya pandemi süreci ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak başladı.Pandemi dönemindenolumsuz yönde etkilenen kesimlerin en başında esnaf ve sanatkârımız gelmektedir.Bu süreçte Birliğimiz koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bugüne esnaf ve sanatkârımızın en az şekilde etkilenmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok girişimimiz oldu. Sizin ve esnaf ve sanatkârımızın taleplerini ilgili makam ve mercilere yazılı ve sözlü olarak ilettik. Dedi.



Başkan Konak konuşmasına şöyle devam etti. “Daha sonraki süreçte hastalığın yayılımını azaltmak için alınan tedbirlerle vaka sayılarında azalmanın görülmesi ile yavaş yavaş ülkemiz normalleşme sürecine girdi. Bunun sonucu bir kısım esnaf ve sanatkârımız tam kapasite olmasa da faaliyetlerine başladı. Ancak kahveci, servisçi, kantinci, gibi birçok buna bağlı meslek grubu esnaf ve sanatkârımız halen faaliyetleriniyapamazken,bunların üstüne düğün, nişan vb. organizasyonlarla ilgili yeni bir kısıtlama daha getirilerek düğün salonları, fotoğrafçı, kuaför, müzisyen, gıda, giyim sektörü gibi birçok sektördeki esnaf ve sanatkârımız zor duruma düştü.”Diye konuştu.



 

Başkan Konak; “Bu salgın hastalıktan tüm vatandaşların maske mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz bir şekilde uyarak kurtulabileceğimizin bilincinde hareket etmeleri gerektiğini, eğer tedbirlere uymazsak ülkemizi, esnaf ve sanatkârımızıdaha da zor günlerin beklediğini üzülerek belirtmek istiyorum. Dedi.



 

Son olarak toplantının özel gündem maddesinde olan, Ülkemizin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri ile ilgili Başkan Konak bir açıklama yaptı.“Ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda petrol ve doğal gaz aramak üzere Doğu Akdeniz’egönderilen sismik araştırma ve sondaj gemisiOruç Reis’in faaliyetlerinden dolayı memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum.





Türkiye bölgede yaptığı sondaj faaliyeti ile Doğu Akdeniz’deki stratejik üstünlüğü ele geçirerek Dünyada söz sahibi konuma gelecektir.



Bizler Esnaf Teşkilatları olarak her zaman olduğu gibi yine Doğu Akdeniz’deki haklı mücadelesinde Devletimizin yanında ve destekçisi olduğumu bir kez daha buradan tüm kamuoyuna ve dünyaya bildirmek istiyoruz.” Dedi.ESOB Başkanı Abdülkadir Konak Kurul Üyeleri’ne toplantıya katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek toplantı sona erdi.