Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde Afyonkarahisar’da kano müsabakalarının yapılabilmesi ve sporcu yetiştirilebilmesi için Kano Tesisi hizmete açılacak.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde Afyonkarahisar’da kano müsabakalarının yapılabilmesi ve sporcu yetiştirilebilmesi için Kano Tesisi hizmete açılacak.
Spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar’da yeni bir spor branşı başlıyor. Şehir merkezindeki konumu itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak olan kano tesisinde, kano sporcularının yetişmesi için her türlü imkan sağlanacak. 400 metrekare alan üzerinde kurulacak olan  tesis içinde; kayıkhane, kafeterya, Anfi, kapalı antrenman yeri, toplantı salonu, soyunma odaları mescit ve antrenör odaları olacak.







“TÜRKİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLUNABİLECEK”

Olimpiyatlarda en fazla madalya sayısına sahip olan kano branşının ilimizde başlamasıyla birlikte, kısa sürede yetişecek olan sporcularla başarı elde edilebilecek ve kanoda Türkiye’de söz sahibi olunabilecek. Kurulacak olan tesisle ilgili açıklama yapan Vali Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde yakın zamanda hizmete sunulacak olarak Afyonkarahisar Kano Tesisi, Akarçay’da açılacak ve güzel bir tesis olacak” dedi.







“AKARÇAY’DA KANO YARIŞLARI DÜZENLENECEK”

Şehir merkezinde Türkiye’de bir ilk olarak kurulacak olan tesisle ilgili görüşlerini paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Afyonkarahisar’daki sporseverlere farklı bir anlayış getirmek için Sayın Valimiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz, Akarçay’da kano yarışları düzenlenmesini istediler. Bizde belediyemize ait bu tesisi sporseverlerimizin hizmetine sunmak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. Sporseverlere hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz” dedi.







SPOR TURİZMİNE YÖN VERECEK

Spor kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisar’da ilk olarak başlanacak olan kano branşı,  Turizm alanı olan Emre gölü ile entegre edilerek faaliyet alanı daha geniş olana yayılmış olacak.