Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Teşkilatının ilçe kongreleri bugünde devam etti. Kongrelerde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, partililerine Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamını iletti.  Taytak, Amerika’da Devlet Başkanlığına talip olan Joe Biden’e ve muhalefete yüklendi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Teşkilatının ilçe kongreleri bugünde devam etti. Kongrelerde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, partililerine Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin selamını iletti.  Taytak, Amerika’da Devlet Başkanlığına talip olan Joe Biden’e ve muhalefete yüklendi.

 

İhsaniye, İscehisar, Emirdağ ve Bolvadin ilçelerinde gerçekleşen kongrelere Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, il yönetimi ve delegeler katıldı. Kongreler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilçelere göndermiş olduğu kongre mesajı ile başladı. İlçelerde yapılan tüm kongreler koronavirüs  (covid 19) tedbirleri altında sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti. İscehisar ilçesinde Avni Azgın güven tazelerken İhsaniye ilçesinde Mehmet Sargın, Emirdağ İlçesinde M. Orbay Divrikli, Bolvadin İlçesinde ise Selahattin Telli bayrağı devraldı.

 

Taytak, Genel Başkan Bahçeli’nin selamı getirdi

İlçe Kongrelerinde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Ağustos ayı Türk’ün zafer ayıdır. Bizde bu anlayış içerisinde MHP’nin Afyonkarahisar kongrelerini bu ayda gerçekleştirmekteyiz. 26 Ağustos 1071 Anadolu’nun toprağa açıldığı anahtardır. 26 Ağustos 1922 Anadolu’nun kilidinin olduğu yerdir. Yani Afyonkarahisar’dır. Bilge Liderimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beyefendi, ‘Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara benim selamımı götür’ dedi. Sayın Genel Başkanımızın hepinize selamları var” dedi.

 

“MHP, 51 yıldır bu ülkenin dünüdür, bugünüdür ve yarınıdır”

“Milliyetçi Hareket Partisi 51 yıldır bu ülkenin ümididir, varlığıdır, dünüdür, bugünüdür ve yarınıdır” diyen Taytak, “Bugün bu kongrelerimizin sloganı ‘İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik. Kazanan Türkiye olacak’ dedik. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışının sahibi Genel Başkanımızın ortaya koyduğu tavırlarla Allaha şükürler olsunki MHP çok anlamlı ve çok net bir duruşla ülkenin bekası adına verdiği mücadeleyi kazanarak devam etmektedir” diye konuştu.

 

Taytak, Joe Biden’a ve muhalefete yüklendi

Amerika’da Devlet Başkanlığına talip olan Joe Biden’a ve muhalefete de yüklenen Milletvekili Taytak, “Türkiye bugün pandemi ile savaşırken diğer tarafta Suriye’de, Kuzey Irak’ta, Mavi Vatan diye ifade ettiğimiz Akdeniz’de ve şimdi de Karadeniz’de ciddi manada bir savaşın içindedir. Terörle, FETÖ’yle, uluslararası Türk düşmanları ile ve içerdeki onların dostları ile mücadelemiz devam etmektedir. Daha önce Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi okyanus ötesi derken şimdi bir de okyanusun gerisi çıktı. Cumhur İttifakı adına araba imal ediyoruz, beğenilmiyor. Doğalgaz bulunuyor, beğenilmiyor. Yani ne yapılsa beğenilmiyor. O zaman diyoruzki acaba siz bu beğenmeme lüksünü Amerika’da Devlet Başkanlığına talip olan Joe Biden’den mi aldınız. Çünkü Biden diyorki, ‘Muhalefeti güçlendireceğiz. Yoksa bunları yıkmamız mümkün değil’ diyor. Muhalefette onun dediğinden farklı bir şey ortaya koymuyor. Muhalefetteki arkadaşlar çıkacaklar ‘Haddini bil Joe Biden. Biz Türk’üz, bu ülkenin genel başkanıyız, bu ülkenin partisiyiz. Siz bizi ne sanıyorsunuz’ diyemiyorlar” dedi.

 

“Kongrelerimizi tek liste halinde gerçekleştiriyoruz”

‘İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik. Kazanan Türkiye olacak’ sloganıyla kongrelerin devam ettiğini söyleyen MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, Kongrelerin Koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleştiğini söyledi. Kocacan, “İlimizde ilçe kongrelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Şimdiye kadar 9 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Tüm Dünyayı tehdit altına alan Covid- 19 bulaşıcı hastalığı nedeniyle seçimlerimiz sadece kendi teşkilatımız ve delegelerimiz arasında oluşmaktadır. Bu sebepten dolayı kongrelerimizi tek liste halinde gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar partimize emek vermiş eski ilçe başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerimizi sunarken bayrağı devralan yeni başkanlarımıza ve yönetimlerine de başarılar diliyorum” dedi.