Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye dondan zarar gören çiftçilerin zararlarının neden karşılanmadığını sordu.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye dondan zarar gören çiftçilerin zararlarının neden karşılanmadığını sordu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.



ÇİFTÇİLERİN ZARARI NE ZAMAN KARŞILANACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yaşanan don felaketi sonrası zarar tespiti yapılıp çiftçiye yardım edileceği söylenmesine rağmen dondan zarar gören çiftçilerin zararlarının karışlanmadığını kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, "2020 yılı Mayıs ayında ani sıcaklık değişimleri ve neticesinde yaşanan don olayı yüzünden Afyonkarahisar merkeze bağlı köy ve kasabalardaki çiftçiler başta olmak üzere Sinanpaşa, Sandıklı, Şuhut, Dinar ve Emirdağ ilçelerindeki çiftçiler zarar görmüştür. Yaşanan don felaketi neticesinde Bakanlıkça zarar tespiti yapılıp çiftçiye yardım edileceği söylenmişse de şuana kadar dondan zarar gören çiftçilerin zararları karşılanmamıştır. Bunun sebebi nedir?" dedi.



VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR..!

Önergesinde çiftçilere verilen sözlerin neden yerine getirilmediğini soran Köksal, "Bakanlığınızca don olayından zarar gören Afyonkarahisarlı çiftçilerin zararı gerçekten karşılanacak mıdır yoksa zarar karşılanacağı şeklindeki söylemler günü kurtarmaya yönelik çabalar mıdır? Afyonkarahisarlı çiftçi don olayı yüzünden zarar edip bırakın destek almayı kredi bile çekemez hale gelmişken Sudanlı çiftçi için çiftlik kurup ürettiği ürününe alım garantisi verenler bu ülkenin çiftçisine niye sırtını dönerler? Afyonkarahisar Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bir toprak değil mi Afyonkarahisarlı çiftçi bu ülkenin vatandaşı değil mi niçin yardım verilmiyor destek sağlanmıyor, verilen sözler tutulmuyor?" ifadelerini kullandı.