İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Covid-19’a yönelik alınan tedbirleri denetledi. Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, kurallara uyulması yönünde esnaf ve vatandaşları uyardı.  

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Covid-19’a yönelik alınan tedbirleri denetledi. Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek, kurallara uyulması yönünde esnaf ve vatandaşları uyardı.  

Denetimlerine Gazlıgöl caddesinden başlayan Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, cadde üzerinde faaliyet gösteren işletmelerde maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatarak, esnafın kurallara uyup uymadığını denetledi.

Esnaf ve Vatandaşları Uyardı

İşletmelerde esnafla ve sokaktaki vatandaşlarla sohbet ederek maske dağıtan Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kontrollü sosyal hayat döneminde tüm iş kollarında ve sosyal yaşamda belirlenen tedbir kurallarına uyulmasının salgınla mücadelenin başarısı noktasında önemli olduğunu belirterek, kurallara uyulması noktasında uyarılarda bulundu.

Bu İşin Şakası Yok

Denetimler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak bugün bir kez daha yoğun denetimler yapıldığını söyledi. Vali Çiçek: “Bu konuda ne kadar uyarı yaparsak yapalım az olur. Çünkü bu işin ciddi anlamda şakası yok. İşte bu noktadan hareketle İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla tüm Valilerimiz, Kaymakamlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, sahada denetimler yapıyor” dedi.

Kendimizi Düşünmüyorsak Sevdiklerimizi Düşünelim

Salgınla mücadelenin başarısı ve bulaş riskinin en aza indirilmesi noktasında herkesin duyarlı davranması gerektiği hususunun önemini vurgulayan Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisarlılar komşusuna, evladına bir başkasına zarar vermektense vicdan azabından ölür. Bunu çok iyi biliyorum. Kendilerini düşünmüyorlarsa zarar verebilecekleri kişileri düşünsünler. Sizden evladınıza geçebilir, sizden eşinize geçebilir, sizden komşunuza geçebilir. Afyonkarahisarlı vefalı vatandaşlarımız bu konuda duyarlı davranacaktır. Kendinizi düşünmüyorsanız komşularınızı, akrabalarınızı, evlatlarınızı düşünün. O yüzden ne olur sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uyalım” diye konuştu.  

Kurallara Uyarsak El Birliğiyle Salgından Kurtulacağız

Afyonkarahisar genelinde özellikle bayram sonrası vaka sayılarında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında: “Esnafımızı, vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istedik. Lütfen kurallara riayet edelim. Devletimiz çok fazla bir şey istemiyor. Bu 3 kurala uyarsak el birliğiyle bu salgından kurtulacağız. Belediye olarak dezenfektan ve diğer tüm tedbirler konusunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda il merkezinde ve tüm ilçelerde gün boyunca denetimler yapılarak, vatandaşlar uyulması zorunlu tedbir kuralları konusunda uyarıldı.