CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, İmaret Cami ve Mısri Cami etrafında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştu.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, İmaret Cami ve Mısri Cami etrafında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştu.



GÖRGÖZ'ÜN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:



AKP milletvekili Ali Özkaya, geçtiğimiz kurban bayramında yaptığı bir açıklama da “İmaret ve Mısri Camii etrafındaki yapılara yıl sonuna kadar kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazma vurulacak. Bakanımız Murat Kurum gerekli talimatları verdi. Gerçekten Afyonkarahisar’ın tarihine, kültürüne, mirasına ve çevresinde uygun bir şehirleşmeyi ve dönüşümü milletimiz ile birlikte yapacağız” demişti.

Vekilin yaptığı bu açıklamadan sonra sözünü ettiği mahallelere gidip bir takım görüşmelerde bulunduk. Mahalle sakinlerini, bakkalı, manavı, fırıncıyı dinledik.

Bu mahalleler için kentsel dönüşüm kararı 2013 yılında alınmış. O günden bu güne, hemen her konuda olduğu gibi, her yıl bu konu gündeme gelmiş ama hiçbir şey yapılmamış, hep lafta kalmış.

Mahalle sakinlerinin birçoğu; “bu ev bize dedemden, büyük dedemden, nenemden kaldı, asırlık geçmişimiz var. Bizim için hem maddi hem de manevi değeri çok büyük. Ona rağmen bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Bizi arayan yok, soran yok” diye serzenişte bulundular.

Kime sormuşlar, 

Kimin malını, kime veriyorlarmış? 

TOKİ yapacak diyorlar, mirasımızı TOKİ’ye mi yedireceğiz? 

Kazmayı vuracaklarmış da, şartları neymiş? 

TOKİ’mi yapacak? 

Nasıl yapacaklarmış?

Kimden izin almışlar vb sorularla karşılaştık. 

YETKİ BELEDİYEDE OLMALI

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse;

Akp’li vekilin bahsettiği mahalleler Afyonumuzun en değerli, en güzel, en önemli, en merkezi ve tarihi geçmişi olan yerleşim yerleridir. Doğma-büyüme Afyonlu olunca, (Bu arada benim çocukluğum da ÖRENBAĞ’da geçti) az-çok biliriz. Bir de güzel bir söz vardır; “Biz kalenin yapıldığını da, çivinin çakıldığını da biliriz”..  

Bu güzel mahallelerimiz için Afyon Belediyesi yetki alıp, bakanlık devre dışı kalmalı, yeniden imara açılıp belirlenecek plan dahilinde, her metrekaresi “hakkıyla” değerlendirilmelidir. İl merkezine TOKİ girmemelidir. Mahalle  sakinleri evlerini, arsalarını anlaşabildiği müteahhitlere kendileri vermeli ya da yaptırmalıdırlar.

Yapılacak iş çok açık ve bellidir. Oturulur muhtarlarıyla, azalarıyla, mahalle sakinleriyle birlikte herkesin maksimum düzeyde memnun kalacağı ortak kararlar alınır. O zaman kazmayı da, küreği de birlikte bayram havası içinde vururuz. Bu işin takibini bırakmayacağız.."