Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer Elçi “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyonlar Derneği (AFİMED) Başkanı Ömer Elçi “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Elçi mesajında;

 24 Temmuz Basın Bayramı dediğimiz bugün, ülkemizde basın mensuplarının ne gibi zorluklarla haber yaptıklarını anlamamız açısından önemlidir.   Düşünce ve ifade  özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basın, demokrasimizin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir.

 

Kamu Yönetimi ile vatandaşlarımız arasında önemli bir işlev görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiş ve getirmektedir. 



 Ülkemizde meydana gelen olaylarda gerek yerel basınımız gerekse de ulusal basınımız milli iradenin yanındaki kararlı duruşlarıyla, cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalarıyla, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla, milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek, demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir.

Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, Afyonkarahisar’ın  sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108.yıl dönümünde, İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını  kutluyor,  çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.”