Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Ülkedeki zor şartlara rağmen kamuoyunu bilgilendirmek için gecelerini gündüzlerine katan gazetecilerimizin bayramlarını kutluyorum. Gazeteciler, siyaset kurumunun görmediğini gören, duymadığını duyan, söylemediğini söyleyendir. Bu nedenle toplumsal sorumluluğu yüksek meslekler arasında gazetecilik, en başta gelir. Gazeteciler, gerçeğin peşinden ilerlerken zorluklarla karşılaşsalar da yılmayanlardır." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE BÜYÜK ÖNEM VERİRDİ

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün basın özgürlüğüne büyük önem verdiğinin altını çizen Milletvekili Köksal, "Mustafa Kemal Atatürk, “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz” diyerek bu yöndeki görüşünü açıklamıştır. Bugün Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmek ise neredeyse imkansız hâle gelmiştir. İktidarın söyleminin tersine bir söylem geliştiren her gazeteci, işinden olma ve hapse atılma tehdidi ile karşı karşıyadır. İktidarın elindeki en büyük koz, işsizlik ve cezaevidir." dedi.

BASIN DEMOKRATİK YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ UNSURU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin "basın özgürlüğü" noktasındaki duruşunun net olduğunu kaydeden Köksal, "24 Temmuz 1908 tarihi ile birlikte gelen özgürlük, gazetelere de yansımış, bu özgürlük, “Bayram” olarak kutlanmıştır. Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan, Dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini, düşündüklerini başkalarına duyurmak için çalışan basın; demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan en önemli organlardan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle yazılı, görsel, internet medyası ve radyolarımız da görev yapan tüm gazetecilerin “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutlarım." şeklinde konuştu.