Dünya medyasının gözü 24 Temmuz günü kılınacak Cuma namazı ile ibate açılacak olan Ayasofya camisinde olacak. Bu tarihi an ilimizin tanıtımı için büyük bir fırsat olabilir.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

Dünya medyasının gözü 24 Temmuz günü kılınacak Cuma namazı ile ibate açılacak olan Ayasofya camisinde olacak. Bu tarihi an ilimizin tanıtımı için büyük bir fırsat olabilir.

Tarihi günde Tarihi Fırsat

Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya, Danıştay'ın söz konusu kararı iptal etmesinin ardından 24 Temmuz Cuma günü Müslümanlar için ibadete açılıyor.



Müslümanlar tarafından en sembolik mekanlardan biri olarak görülen Ayasofya, Ortodoks ve Hristiyanlar tarafından da kutsal ibadethane olarak ediliyor.



Şehrimiz için tarihi tanıtım

Geçen yıl Ekim ayında ‘gastronomi’ alanında UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağı’na dâhil edilen şehrimiz, yöresel lezzetlerinin tanıtımı noktasında adeta seferberlik başlattı. 24 Temmuz Cuma günü tüm dünyanın gözü Ayasofya camisinde kılınacak Cuma namazında olacak. Vatandaşlarımız ilimizin tanıtılması adına bundan büyük bir fırsat olmayacağını dile getirerek şehrimizin yöresel lezzetlerini (bükme, lokum) Cuma namazı çıkısı dağıtılmasını öneriyor. Vatandaşlar bu fikre Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesinin sahip çıkacağını düşünüyor. Vatandaşlar ayrıca bu tanıtımın şehrimizin bel kemiği olan Termal Turizm sektörüne de büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.



Benzer bir uygulamaya Başkan Zeybek öncülük etti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yakın bir zaman önce buna benzer bir uygulamaya öncülük etmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından öğrencilere okulların açılması ile birlikte, ilk teneffüsün 40 dakika olacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Başkan Zeybek’de sosyal medyadan 81 ilde 81 okula ilk teneffüste Afyon lokumu ikram edeceklerini açıklamıştı.



Türkeli Gazetesi / Mehmet Karakaş