Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, okulları kapatılan askeri öğrencilerin, gazilerin, şehit yakınları ile malul sayılmayan gazilerin ve uzman çavuşların mağduriyetlerini Meclis gündemine taşıdı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, okulları kapatılan askeri öğrencilerin, gazilerin, şehit yakınları ile malul sayılmayan gazilerin ve uzman çavuşların mağduriyetlerini Meclis gündemine taşıdı.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, okulları kapatılan askeri öğrenciler, gaziler, şehit yakınları ile malul sayılmayan gazilerin, uzman çavuşların sıkıntılarını dile getirerek, askeri hastanelerin yeniden açılması gerektiğini söyledi.



AK Parti söz verdiği halde mağduriyetleri gidermiyor.

AKP'nin söz vermesine rağmen mağduriyetleri gidermediğini kaydeden Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Ordunun birlik, bütünlüğünü, eğitim ve sağlık sistemini bozanlar yaptıkları hatayı günü kurtarma çabasıyla çözme gayreti içerisindeler. Şöyle, kanuna bir baktım, asker olma idealiyle yanıp tutuşan ancak 669 sayılı KHK’yla okulları kapatılan, terörist damgası vurulan, hayatları karartılan askerî öğrencilere yönelik bir şey var mı diye ama maalesef yok. Ne istiyor bu çocuklar? Güvenlik soruşturmasından geçerek asker olup mesleklerine kavuşmak istiyorlar. Yıllardır seslerini duyurmak için çırpınıyorlar, her seçim döneminde ve referandumda söz verdiğiniz hâlde bir güvenlik soruşturmasını çok gördüğünüz çocuklar. Aralarında asker ve şehit çocukları var. Diyorlar ki: “Biz güvenlik soruşturmasından geçelim, eğer bir terör bağlantımız varsa, bir suçumuz varsa cezasını çekmeye razıyız ama masumken terörist yaftasını yemek zorumuza gidiyor.” Soruyorum: Niçin söz verdiğiniz hâlde mağduriyetlerini gidermiyorsunuz?" dedi.



“Şehit ve gazilerin çocukları işsiz”

“AKP'nin eski vekillerinin çocukları özel kalem müdürü olarak özel kadrolarda işe bile gitmeden maaş alırken şehit ve gazilerin çocukları işsiz.” diyen Köksal, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde zor şartlarda görev yapan, sayıca en fazla olan, buna karşılık yüzde 2,5 lojman yüzdesiyle emniyetsiz ortamlarda oturmak zorunda bıraktığınız, hain pusularda canını veren, kendine ait hiçbir yönerge ve yönetmeliği dahi olmayan, doksan gün hava değişimi aldığında sözleşmesi feshedilen, dört aylık eğitimle sahaya inen, canını ortaya koyan, 3600 ek gösterge verilmeyen, mesleki güvencesi ve kadrosu olmayan uzman çavuşları niçin görmüyorsunuz? Milimle, santimle gazilik hakları verilmeyen, yaklaşık 20 bin malul sayılmayan gazimiz var bu ülkede; merak ediyorum, acaba ne zaman sıra onlara gelecek diye. Hayatlarını vücutlarında şarapnel parçalarıyla yaşamak zorunda kalan, elini, kolunu, parmağını kaybetmiş, bir onur madalyasını bile çok gördüğünüz bu kahramanlara gazilik onurunu ne zaman yaşatacaksınız? Kamuda mobbinge uğrayan, yeri geldiğinde her türlü angarya iş yaptırılan, sadece şehit cenazelerinde aklınıza gelen şehit yakınlarının feryadı ne zaman duyulacak? Terör mağdurlarıyla ilgili, şehit çocuklarının tamamına, şehidin çocuklarının bulunmaması hâlinde şehit kardeşlerinin tamamına iş hakkı verilmesiyle ilgili verdiğim bir kanun teklifi var, gelin, hep beraber kabul edelim. Hani diyorsunuz ya “Şehit yakınları başımızın tacı.” diye, samimiyseniz gelin, bu kanun teklifini Genel Kuruldan geçirelim. Ha “Para yok.” diyecekseniz, şunu söyleyeceğim: Kamudaki israfa ayrılan bütçe şehit yakınlarına gelince neden yok? Eski vekillerinizin çocukları özel kalem müdürlüğünde, özel kadrolarda işe bile gitmeden maaş alırken bugün şehit çocukları ve gazi çocukları işsiz bu ülkede." ifadelerini kullandı.