HIRSIZ ALARM SİSTEMİ NEDİR?

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

 

Son yılların en önemli sistemlerinin başında hırsız alarm sistemleri geliyor. Özellikle fabrikalar, iş hanları ya da villalar gibi alanlarda çok daha fazla önem taşıyan bu güvenlik sistemlerinin en yeni teknolojiler sayesinde yepyeni özellikler ile buluştuğunu söyleyebiliriz. Hırsızlık olması durumunda kişileri uyaran ve böylelikle bir an önce müdahale edilmesine olanak tanıyan bu sistemler caydırıcı özellik taşıyor olmasıyla da ön plana çıkıyor. Genel olarak sadece hırsız alarmı olarak değerlendirilmemesi gereken ve mekanın üst düzey güvenlik önlemleri ile korunduğu algısı yaratarak caydırıcı nitelikte taşıyan bu sistemler kablolu ve kablosuz olmak üzere 2 farklı kategoride değerlendiriliyor. Hem kablolu hem de kablosuz güvenlik sistemlerinin yeni nesil teknolojilerle donatılmış olması kullanım konforu bakımından da büyük bir önem taşıyor. Bu sistemler genel olarak hırsızlık olayı girişimi meydana geldiğinde alarmın devreye girmesi prosedürü ile çalışıyor.

Alarmın devreye girmesi durumunda ise hem bina içerisinde hem de dışında siren çalmaya başlıyor ve böylelikle hırsızlık vakasından haberdar olması mümkün olabiliyor. Hemen sonrasında ise alarm takip merkezleri devreye giriyor. Bu sistemler genel olarak ana kasa, hareket dedektörü ve şifreleme panelinden oluşuyor ve aynı zamanda spesifik talepler doğrultusunda mevcut ana sistemi ek paneller ya da ek özellikler de ilave edilebiliyor.

Şifreleme paneli sayesinde çalan alarmın kullanıcı tarafından şifre girilmesi yöntemi ile durdurulması mümkün olabiliyor. Kullanıcı tarafından şifre girilmemesi durumunda alarm çalmaya devam ediyor. Bu özelliği sayesinde çalan sirenlerin ya da alarmın duyulmaması ihtimali de ortadan kaldırılmış oluyor. Alarm ile birlikte ışık sistemlerinin devreye girmesi de mümkün olabiliyor. Hem ses hem de ışık yöntemi ile uyarıda bulunan bu sistemlerin her türlü mekana kurulumu son derece kısa bir süre içerisinde gerçekleşebiliyor.

Hırsız güvenlik sistemlerinin yaşam alanları için de kullanıma uygun olduğunu belirtelim. Söz konusu sistemler hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarına ulaşmak için netser.com.tr adresine tıklayabilirsiniz. İlgili sayfa üzerinden fiyat teklifi talebinde bulunmak imkanınız da mevcut oluyor. Çalışma ve yaşam alanlarının çok daha güvenli bir boyut kazanması için siz de bu sistemleri daha yakından inceleyebilirsiniz