DİŞ TELİ FİYATLARI

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Diş teli dünya çapında yaygın kullanımı bulunan etkili tedavi yöntemlerindendir. Diş teli fiyatları kişinin dişindeki anatomik veya sonradan meydana gelen bozukluklarını, deformasyonlarını, ayrıklıklarını veya çapraşıklıkların mevcut durumuna ve dolar kurunun etkisine göre belirlenmektedir.

Diş teli fiyatları ve tedavinin fiyat grubu ise pek çok açıdan değişkenlik gösteren bir önemli husustur. Diş teli fiyatlandırılmasında sabit bir ücret belirtmek mümkün olmamakla birlikte, ortalama bir fiyattan bahsedilebilir. Bunun temel sebebi ise her hastanın kişisel olarak farklı bir ağız, diş ve anatomik yapıda bulunmasıdır. Tedavi şekli, kullanılan malzemenin cinsi, kullanım süresi ve sıklığı gibi tedavinin akışını etkileyen etmenler fiyatlandırmayı etkilemekte, sabit bir ücretin belirtilmesini engellemektedir.

Şeffaf diş teli de sıklıkla tercih edilmektedir. Şeffaf diş teli  metal diş tellerine göre biraz yüksek olabilir. Şeffaf diş telleri daha çok yetişkinler tarafından tercih edilmektedir. Porselen gibi saydam malzemeden yapıldıkları için daha estetiktir ve diş rengine benzemektedir. Ama şeffaf braketlerin üzerinden geçen yine metal tel olacaktır. Bu yüzden metal diş telleri kadar olmasa da ağızda farkedilir. Diş teli fiyatı açısından baktığımız zaman metal diş tellerine göre daha pahalı görünmez diş telleri (lingual diş telleri) ve Invisalign’e göre daha uygun fiyatlıdır. Eğer diş tellerinizin daha estetik görünmesini istiyorsanız şeffaf diş tellerini tercih edebilrisiniz. Şeffaf diş telleri farklı renklerde yapılmaz, genellikle şeffaf lastikler kullanılır. Şeffaf diş teli fiyatı 3000-8000 TL arasında değişmektedir.

Lingual Diş Telleri (Görünmez Diş Telleri)

Lingual diş telleri diğer adıyla görünmez diş telleri dişlerin dile bakan iç yüzeyine yapıştırılan tellerdir. Dişlerin gözüken dış yüzeyine yapıştırılmadığı için maksimum estetik görünüme sahiptirler. Diş teli fiyatı 2020 açısından bakacak olursak lingual diş telleri diğer diş tellerine göre biraz daha maliyetli olmaktadır. Görünmez diş teli fiyatının yüksek olmasının birçok nedeni vardır. Bu nedenlerden en önemlisi görünmez diş tellerinin bazıları hastaya özel olarak üretilmekte ve bu da lingual ortodonti fiyatlarının yüksek olmasına sebep olmaktadır. Estetik görünüm sizin için önemli ise kesinlikle görünmez diş tellerini tercih edebilirsiniz. Görünmez diş telleri genellikle yetişkinler tarafından tercih edilmektedir. Görünmez diş teli fiyat aralığı 8000-15000 TL arasında değişmektedir.

Kaynak: https://www.periodent.net/