Bu yıl düzenlenen TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları, 12 ilde eş zamanlı olarak 09-12 Mart 2020 tarihleri arasında tamamlanmış ve final yarışmasına katılacak 216 proje belirlendi.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Bu yıl düzenlenen TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları, 12 ilde eş zamanlı olarak 09-12 Mart 2020 tarihleri arasında tamamlanmış ve final yarışmasına katılacak 216 proje belirlendi.





6-9 TEMMUZ'DA ANKARA'DA

TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finali değerlendirmeleri 06-09 Temmuz 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.

Afyonkarahisar'dan, bölge finalinde birinci olan 2 okuldan 4 proje Ankara'daki Türkiye finallerinde yarışacak.



Değerlendirme sonuçları 10 Temmuz 2020 tarihinde TÜBİTAK Kurumsal web sitesinde ilan edilecek.

Final yarışmasına katılmaya hak kazanan tüm proje sahipleri Eylül-Ekim aylarında düzenlenecek olan final sergisine projeleri ile katılabilecektir. Final sergisi sonrasında düzenlenecek ödül töreninde ödül alan öğrencilerimize ödülleri takdim edilecek.





AFYONKARAHİSAR'DAN 2 OKUL FİNALDE YARIŞACAK

TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finaline Afyonkarahisar'dan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi 3 proje ile, Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi 1 proje ile katılacak.



Bu 4 proje, bölge finallerinde alanlarında bölge birincisi seçilerek finale yükselmeyi başarmışlardı.





DUMLUPINAR BİLİM VE SAANT MERKEZİ, TÜRKİYE'NNİ EN BAŞARILI EĞİTİM KURUMLARINDAN OLDU



TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finaline katılmayı ,3 proje başaran ilimiz Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, ülke genelinde bu sayıyla en baaşrılı eğitim kurumlarından birisi oldu.





İŞTE İLİMZDEN FİNALLERDE YARIŞACAK OLAN PROJELER:



1- ÖĞRENCİ:EDA İREM KARAGÖZ / AFYONKARAHİSAR DUMLUPINAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ / TETHER KABLOLU İSAA -TULPAR01 ROV TASARIMI VE MODELLEMESİ / ALANI: FİZİK / TEMATİK ALANI: STEAM



2- ÖĞRENCİ:SUDE ERGÜN, GÖKÇE KOCA / AFYONKARAHİSAR DUMLUPINAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ / HÜRKUŞ: GPS'SİZ OTONOM UÇUŞ YAPABİLEN İHA TASARIMI / ALANI: TEKNOLOJİK TASARIM / TEMATİK ALANI: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ

3- ÖĞRENCİLER: ARDA ÖZTÜRK, ZEYNEP SEZİN TÜMER / AFYONKARAHİSAR DUMLUPINAR BİLİM VE SANAT MERKEZİ / MİLLİ SAVUNMADA SU ALTI MAYINLARININ İMHASINDA MANİPÜLATÖR KOLLU SÜRDÜRÜLEBİLİR SU ALTI ARACI TASARIMI / ALANI: TEKNOLOJİK TASARIM / TEMATİK ALANI: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ



4- ÖĞRENCİ: GÜLKADER YANGIN / AFYONKARAHİSAR TINAZTEPE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ / ÇANAKKALE SAVAŞLARI'NIN AVUSTRALYA'DAN YÜKSELEN MELODİSİ: AND THE BAND PLAYED WALTZİNG MATİLDA (VE BANDO HALA MATİLDA'NIN VALSİ'Nİ ÇALIYOR) / ALANI: TARİH / TEMATİK ALANI: KÜLTÜREL MİRAS