Mehmet Zeybek, önümüzdeki hafta 10 köyün muhtarlarıyla bir araya geleceklerini söyledi. Konu hakkında muhtarlarla istişare yapacaklarını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Erenler Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. 



Altı yıl önce mahalle statüsüne dönüşen Afyonkarahisar Merkeze bağlı 10 mahallenin Yargıtay’a yapılan itiraz sonucu köye dönüştürülmesine karar verilmesinin ardından hukuki olarak karar düzeltme davası açabileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önümüzdeki hafta 10 köyün muhtarlarıyla bir araya geleceklerini söyledi. Konu hakkında muhtarlarla istişare yapacaklarını söyleyen Başkan Zeybek; “ Bu toplantıda muhtarlarımızın, fikirlerini alacağız. Yaptığımız bu değerlendirmelerin neticesinde karar düzeltme davası açacağız” dedi.



OLAY:



2014 yılında Afyonkarahisar Merkez'e bağlı bulunan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri mahalleye dönüştürülmüştü. Vatandaşlar bu durumu Yargıtay’a taşıdı.  Yargıtay vatandaşın itirazını haklı buldu. Yürütme durduruldu. Yani "köy" statüsünden "mahalle" statüsüne geçen yerleşim birimlerinin "mahalleliği" askıya alındı.



AFYONHABER.COM