Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi odasının açıklamasına göre, Afyonkarahisar’da 12-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında 19 şirket kurulurken, 1-15 Haziran 2020 tarihlerinde bu rakam yüzde 47,3 artarak 28’e çıktı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi odasının açıklamasına göre, Afyonkarahisar’da 12-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında 19 şirket kurulurken, 1-15 Haziran 2020 tarihlerinde bu rakam yüzde 47,3 artarak 28’e çıktı.



12-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında ATSO’dan 334 Faaliyet Belgesi alınırken, 1-15 Haziran 2020 tarihleri arasında 348 Faaliyet Belgesi alındı. Bu dönemde alınan Kapasite Raporları’nda yüzde 100’lük, İş Makinesi Belgesi’nde de yüzde 50’lik artış yaşandı.



Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar ve Türkiye’nin ekonomisi için iyimser olduğunu kaydetti.



Serteser, “Yeni tip koronavirüs salgını, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz yönde etkiledi. Gerek Hükümetimiz’in açıkladığı tedbirler ve destek paketleri, gerekse işletmelerimizin ve girişimcilerimizin gayretleri ile pandeminin etkilerinin azalmaya başladığını görüyoruz. Ancak burada vatandaşlarımızın da kontrollü sosyal hayat tedbirlerine uymaları gerekmektedir. Türkiye genelinde vakalarda artış gözlemlenmektedir, artış devam ederse yeni tedbirler uygulamak zorunluluğu doğacaktır. Bu durum da ekonomimizi olumsuz etkileyecektir.



Son dönemde Hükümetimiz, çok uygun faizli kredi paketi açıklayarak, piyasanın hareketlenmesi doğrultusunda gerekeni yaptı. Bu kredi imkanının amacına ulaşması için üreticimiz de fiyatları yükseltmemelidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuda uyarılarda bulundu. Fırsatçılık yapılmamalıdır.



Bu süreçte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bizimle sürekli temas hâlinde oldu ve tüm taleplerimizi Cumhurbaşkanımız’a ve Bakanlarımız’a iletti; bu taleplerimizin birçoğunun da uygulandığını gördük. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.