CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın yaptığı icraatlarla, sürekli olarak Türkiye’yi dünyanın gerçeklerinden ve halkın gerçek gündeminden uzaklaştırdığını belirtti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, iktidarın yaptığı icraatlarla, sürekli olarak Türkiye’yi dünyanın gerçeklerinden ve halkın gerçek gündeminden uzaklaştırdığını belirtti.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Devlet, hızla sosyal devlet olma özelliğini yitiriyor, vatandaşını ve işletmeleri üretime yönelik politikalar uygulayıp kalkındırmak yerine, yeni kredilere teşvik ederek daha da borçlandırma yoluna gidiyor. Vatandaş zaten borç yükü altında inim inim inlerken, yeni borçlar ekleniyor. Bu hep böyle devam ettiği sürece, 82 milyonun sadece %1’i mutlu, 99 ise son derece mutsuz yaşamaya mahkum ediliyor” dedi.

 





Özellikle Koronavirüs sonrasında halkın yarısından fazlasının gelirinin azaldığını vurgulayan Başkan Görgöz, “Halkın neredeyse üçte ikisi geleceğinden kaygılı. Gençlerimiz maalesef başka ülkelerde gelecek görüyorlar, ülkelerinde değil. Devlet parti devletine dönüşmüş, IBAN numaralarıyla halktan para topluyor. Bu paralar nereye harcandı diye soran CHP Yüreğir Gençlik Kolları başkanı Eren Yıldırım’ı ve kamu kurumlarının bilgi sistemlerine nasıl sızılır diye soran CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’i talimatla tutuklayabiliyor” dedi.

 



Görgöz açıklamasında, “Akp iktidarı tamamen güvenilirliğini yitirmiştir. Milyonlar kaos içinde yaşamını sürdürmek durumundadır. Bu durumdan kurtuluşun tek yolu, saray rejimine dayalı bu iktidarın bir an önce gitmesi, halkçı, demokrat, üretim ekonomisine dayalı politikalar üreten, sosyal hukuk devleti olmanın yollarını açacak CHP iktidarı gelmelidir. Tüm anketler geleceğine dair veriler veriyor, biz de yürekten inanıyoruz. Her şey değişiyor, demokratik yollarla, halkımızın iradesiyle bu iktidar da değişecektir” sözlerine yer verdi.