Küresel tehdit koronavirüs salgını süresince ilçe ziyaretlerine bir süre ara veren Vali Mustafa Tutulmaz, Çay ve Şuhut ilçelerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Küresel tehdit koronavirüs salgını süresince ilçe ziyaretlerine bir süre ara veren Vali Mustafa Tutulmaz, Çay ve Şuhut ilçelerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

 

Programları çerçevesinde her fırsatta ilçelerde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ara verdiği programlarına yeniden start verdi. Bu kapsamda Çay ve Şuhut ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Asayiş Toplantısına Katıldı

Çay ilçesine giden Vali Mustafa Tutulmaz öncelikle Çay Kaymakamlığında düzenlenen asayiş toplantısına katıldı. Kaymakam Vekili Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’in eşlik ettiği toplantıda ilçedeki asayiş ve huzurun sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı. Vali Tutulmaz, suç ve suçlularla mücadelede kararlı bir tutum sergilenmesi ve tedbirlerin sıkı tutulması talimatlarını verdi.

Nüfus Müdürlüğü Personeline Teşekkür

Vali Mustafa Tutulmaz toplantının ardından İlçe Nüfus Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi. Yeni kimlik kartlarına geçişi tamamlayan nüfus müdürlüğü personeliyle görüşen Vali Tutulmaz, özverili çalışmaları nedeniyle her birine ayrı ayrı teşekkür etti. 

Jandarmayı Denetledi, Mobese sitemini İnceledi

Çay İlçe Jandarma Komutanlığında da inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, asayiş ve huzurun temin edilmesi noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Burada bulunan Mobese Denetim Sitemini de inceleyen Vali Tutulmaz, görevli personelden genel durum ve işleyiş hakkında bilgiler aldı.

Haşhaş Tarlasında İnceleme Yaptı

Şehrimizin simgesi olan aynı zamanda şehrin ismini aldığı Afyon bitkisi şu sıralar çiçeklenme döneminde. Halk arasında genellikle haşhaş olarak isimlendirilen mor beyaz tarlalarda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Çay Kaymakam Vekili Miraç Topaloğlu ve yetkililerden bilgiler aldı. Görüntüleriyle görenleri etkisi altına alan haşhaş tarlasında fotoğraf çekinen Vali Mustafa Tutulmaz, üretimi izinle yapılan haşhaş tarlalarında denetimlerin sıkı tutulması talimatını verdi.

Güneş Enerjisi Santrali Maliyeti Düşürüyor

Vali Mustafa Tutulmaz’ın bir diğer ziyareti İnli Köyü’ne oldu. Vali Tutulmaz, kamu yatırımı olan ve İl Özel İdaresi eliyle Çay ilçesi İnli köyünde inşa edilen Güneş Enerjisi Santralinde incelemelerde bulundu. Köydeki su pompasının elektrik maliyetini düşürmek amacıyla yapılan santral, 300 gün kullanılabiliyor. Yeşili ve doğası ile görenleri hayran bırakan İnli Balıklı Göl’de de incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, işletmesi İnli Köyü Muhtarlığınca yapılan göldeki balıklara yem verdi.

Keklik Üretim İstasyonunu İnceledi

Çay ilçesindeki ziyaretini tamamlayan Vali Mustafa Tutulmaz, Şuhut ilçesine geçti. Doğanın dengesini koruyabilmek amacıyla çalışmalar yürütülen Keklik Üretim İstasyonunda incelemelerde bulundu. Keklik Üretim İstasyonunda hem ekolojik denge korunuyor hem de üretilen keklikler doğaya salınıyor.

Üreticilerle Bir araya Geldi

Vatandaşların ve ülkemizin geleceği için tedbirler çerçevesinde üretim faaliyetleri devam ediyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak pancar tarlasında çapa yapan mevsimlik tarım işçileriyle bir araya gelen Vali Mustafa Tutulmaz, bu zorlu süreçte üretim faaliyetlerine devam eden işçilere kolaylıklar diledi. Üretime verdikleri destek nedeniyle de teşekkür etti. Son olarak yaşanan zirai don olayı sonrası zarar gören patates tarlalarında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, tarlada gözlem yaptı.