Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

 

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar haftalık basın açıklamasını yazılı yaptı. Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

FABRİKA YAPMASSAN CEZAEVİ YAPMAK ZORUNDA KALIRSIN!

Akpınar , partilerinin ceza infaz kurumlarının tablosunu ortaya koyan raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Raporda, iktidarın doluluğun önüne geçmek için yeni inşaatları başlattığının yer aldığını belirten Akpınar , “İşte Türkiye’nin acı tablosu budur! Sen iktidar olarak fabrika yapmazsan cezaevi yapmak zorunda kalırsın. İnsanların ceplerini dolduracak bir ekonomik programın yoksa, gönüllerini doyuracak ahlaki kalkınma programın yoksa, zihinlerini dolduracak eğitim programın yoksa daha çok cezaevi yapmaya devam edersiniz” diye konuştu.

TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Akpınar , “Ülkemizde vakaların azalması bizi sevindirmekte, umutlarımızı artırmaktadır. Ama ne olursa olsun, tedbirler noktasında dikkat edilmeli, bilim kurulunun kararları amasız/fakatsız uygulanmalıdır. İkinci dalga tehlikesine karşı ise teyakkuz elden bırakılmamalıdır” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMELİDİR

 

Akpınar , “Sağlık çalışanları canlarını dişlerine taktılar çalıştılar, onlar bizim gururumuz oldu. Bize düşen ise hiç değilse bu çabalarına bir miktar karşılık verebilmek. Bu sebeple hükümete önerimiz, bütün sağlık çalışanlarına 1 maaş bayram ikramiyesi verilmesidir. Emeklerini asla karşılamaz ama gönül alma babında bu uyarımızın dikkate alınmasını arzu ederiz” çağrısında bulundu.

CEZAEVLERİNDE YER KALMADI

Akpınar “Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de 366 ceza infaz kurumu bulunuyor. Toplam kapasitesi 233 bin kişi olarak açıklanan cezaevlerinde bulunanların sayısı 294 bin kişi idi. Düzenleme ile birlikte toplamda 90 bin kişi çıkmış olacak.”

SUÇ ORANINI AZALTMAK ÖNEMLİ HAPİSHANELERİ HERKES YAPAR

Raporda, ceza infaz kurumlarındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla yeni ceza infaz kurumlarının yapılacağının kaydedildiğini belirten Akpınar , “İşte Türkiye’nin acı tablosu budur! Sen iktidar olarak fabrika yapmazsan cezaevi yapmak zorunda kalırsın. İnsanların ceplerini dolduracak bir ekonomik programın yoksa, gönüllerini doyuracak ahlaki kalkınma programın yoksa, zihinlerini dolduracak eğitim programın yoksa daha çok cezaevi yapmaya devam edersiniz” şeklinde konuştu.

BU YANGINA MÜDAHALE EDİN

Akpınar , “Ekonomimiz adeta yanıyor, iktidar ise yangına su dökmek yerine benzin döküyor. Sonra da dönüp millete ‘kriz yok, ayaktayız’ mesajı veriyorlar, güneş balçıkla sıvanmıyor. Bakınız, korona

sürecinde 900 bin hanenin elektriği kesildi. 118 bin hane icralık oldu. Sayın Berat Albayrak ise ‘Ekonomik istikrar kalkanının olumlu

sonuçlarını salgın sonrasında göreceğiz’ diyor. Göreceğimiz tek şey ne yazık ki artan işsizlik, artan borç yükü ve hayat pahalılığı olacak. Tablo ortada, iktidara sesleniyoruz; bu yangına müdahale edin” diye konuştu.

HERKES SİYASİ HESABI BİR KENARA BIRAKMALI

Saadet Partisi olarak ülkenin huzuru ve saadeti için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade eden Akpınar , sözlerini şu temenni ve çağrı ile sonlandırdı: “Biz bu millet için herkesle konuşmaya da hazırız, her masaya oturmaya da. Yeter ki bir araya gelelim. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın son derece önemli olduğu bu günlerde; konuşmak ve meselelerimizi ortak akılla çözmek en büyük ihtiyacımızdır. Ayrıştıkça değil, birleştikçe, bir araya geldikçe ülke olarak güçleneceğimize samimiyetle inanıyorum. Buradan iktidara sesleniyorum, muhalefeti bir araya toplayın, dertlerimizi, sıkıntılarımızı konuşalım. Geçen yıl kutlamalarında ortaya konulan tabloyu devam ettirelim. Herkes siyasi hesabını bir kenara bırakmalı, ülkemiz için taşın altına elini koymalıdır.