Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayını geride bıraktık ve bir aylık orucumuzun mükafatı Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayını geride bıraktık ve bir aylık orucumuzun mükafatı Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz.

Neşe ve sevinç içerisinde, kurulan geniş bayram sofraları, el öpme ziyaretleri ile kültürümüzde bayramların yeri hep bambaşkadır. Yılda bir kez kutladığımız Ramazan Bayramı’nı hep özlemle bekler, günler öncesinden hazırlanır ve bayram neşesini evimizin ve gönlümüzün her köşesine sindiririz. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan ayını, iftarları ve diğer ibadetlerimizi olması gerektiği gibi yapamadık. Sağlığımızı koruyabilmek için evlerimizde kaldık, kalabalık iftar sofralarında birlikte iftar yapamadık, camilerimiz sessizleşti, ramazan sevincimizi de buruk yaşadık.

Salgın tehdidi henüz hayatımızdan tamamen çıkmadığı için Ramazan Bayramı’nda da sevdiklerimizle kucaklaşamayacak, büyüklerimizin ellerinden öpemeyecek, doyasıya sarılıp özlem gideremeyeceğiz. Bir aylık oruç ibadeti sonrası bayram kahvaltısı için kuracağımız sofralarda biraz sönük kalacak. Ancak yine de üzülmeyelim. Bir ve beraber oldukça, tedbirlere birlikte uydukça, milletçe salgın tehdidini bertaraf edeceğiz. Yeter ki güzel günlere inanalım.

Yeniden eski bayramlara ulaşabilmek, bayramları bayram tadında yaşayabilmek, sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlar görebilmek ümidiyle tüm İslam alemi ve hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.