Edinilen bilgilere göre Afyonkarahisar’da Covid-19 vaka sayısı 245'e yükseldi...

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Edinilen bilgilere göre Afyonkarahisar’da Covid-19 vaka sayısı 249'a yükseldi...



Afyonkarahisar’da şu ana kadar toplam 4199 test yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilgili hastanede yatan ve en az 1 testi pozitif çıkmış toplam hasta sayısı 19’a düşerken, bu hastaların 5’i Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 3’sü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi (AFSÜ), 7’si PARKHAYAT Afyon Hastanesi, biri Bolvadin Devlet Hastanesi, 3’ü ise Sandıklı Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.







Afyonkarahisar il genelinde, Koronavirüs salgını ile ilişkili yatan hasta sayısı toplam 68’e düştü. 

Afyonkarahisar’da koronavirüs salgını dolayısıyla taburcu edilen ve tedavisi evde devam ederek izlenen pozitif vaka sayısı 127 oldu.



Son açıklanan sayılara göre Afyonkarahisar'da 23 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı bildirildi.



Afyon il genelinde bugüne kadar hayatını yitiren kişi sayısı 9.



Yurtdışından gelen, pozitif vaka ile temaslı olan ve tedbir amaçlı evde izlem yapılan kişi sayısı da düşerek bin 645 oldu.



Yoğun Bakımda yatan hasta sayısı 20, entübe hasta sayısı ise 8 



 

Pozitif olan kovid vakalarının ilçelere göre dağılımında ise 129 kişi merkez, Bolvadin 31, Başmakçı 4, Bayat 1, Çobanlar 3, Dazkırı 1, Dinar 2, Emirdağ 9, Evciler 1, Hocalar 3, İhsaniye 5, İscehisar 2, Kızılören 19, Sandıklı 23, Sinanpaşa 3, Sultandağ 1, Şuhut 8 kişi olarak açıklandı.

 

Yetkililer, Afyonkarahisar’ın koronavirüs ile mücadelesinin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, vatandaşları erken rehavete kapılmamaları, maskesiz dışarı çıkılmaması yönünde uyardı.