AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun açıklaması:

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun açıklaması:





DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ALANINDA AFYONKARAHİSAR’IMIZA MUAZZAM YATIRIMLAR YAPTIK…

 

Şehit kanlarıyla yoğrulmuş Afyonkarahisar, İstiklal Harbinde, istiklalimizin ve istikbalimizin kazanıldığı topraklar olarak tarihe geçmiştir. Ülkemizin istikbalini belirleyen en önemli askeri harekâta ev sahipliği yapan ilimizin bu özelliğinin yanında aynı zamanda sahip olduğu tabii zenginlikleri sebebiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar alanında pek çok çalışma ve yatırıma ev sahipliği yapmaktadır.

 

Bakanlığım döneminde, 2011 yılında Afyonkarahisar’a Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğünü kurduk. Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla birlikte Afyonkarahisar’da milli parklar alanında pek çok yatırım ve çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca Eskişehir, Kütahya, Denizli ve Uşak illeri de Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğüne bağlıdır. Hizmetlerin daha iyi ve zamanında verilebilmesi için Bölge Müdürlüğümüze yeni ve modern bir hizmet binası kazandırdık.

 

İlimizde, Başkomutan Tarihi Milli Parkının yanında 7 tabiat parkı, 1 tabiatı koruma alanı ve

2 tabiat anıtı bulunmaktadır.

 

Özellikle Şuhut’tan Dumlupınar’a kadar olan toplam 348.340 dekar alan Başkomutan Tarihi Milli Parkı’dır. Bakanlığım döneminde, milli park içerisindeki bütün şehitlikleri ihya ettik. Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Abidesi çevre düzenlemesini gerçekleştirdik.

 

Kocatepe Mevkiine üç boyutlu kabartma harita ve üç boyutlu asker figürü, bilgilendirme levhaları, abideler ve kitabe yapılmıştır. Kocatepe’ye Rölyef yaptırılmış, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğine aydınlatması gerçekleştirilmiştir. Milli Park içerisinde; Çiğiltepe, Tınaztepe, Kurtkayası Tepe ve Kara Tepede bulunan siperlerin ihya çalışmaları tamamlanmıştır.

 

Şuhut’ta bulunan Büyük Taarruz Karargâhı (Atatürk Evi) restore edilmiş aynı zamanda otopark, çevre düzenleme ve park yapımı tamamlanmıştır



Giresunlular Şehitliğinin bulunduğu alanMilli Park sınırlarına dahil edilmiştir. Giresunlular Şehitliğine giriş takı, çevre düzenlemesi ve bekçi evi yapılmış içme suyu getirilmiştir.  

 

ŞEHİTLİKLERİMİZİN YOLLARINI YAPTIK…

 

Şehitliklerimizin yollarını en güzel şekilde yaptık. Başkomutan Tarihi Milli Park Sınırları içerisinde bulunan Ataköy’den Kocatepe’ye, Kocatepe’den Şuhut ilçesine kadar olan 34 km’lik Zafer Yoluna sıcak asfalt döşenmiştir. Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliğinin 10 km’lik yoluna kilit parke taşı döşenmiştir.

 

Kocatepe-Tınaztepe ve Kocatepe-Serban arasındaki yollara malzeme serme ve yol düzenleme çalışması yapılmıştır. Kocatepe-Serban arası 16 km‘lik yola kilitli parke taşı döşenmiştir.

 

Sinanpaşa ilçesinden Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliğine giden yolun ve Ahmetpaşa karayolundan Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliğine giden yolun kilit parke taşı döşemesi yapılmıştır. Aynı şekilde Akharım ile Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği arasındaki 6 km’lik yolun yapımı tamamlanmıştır. İscehisar - Giresunlular Şehitliği arası yol yapılmıştır.

 

Gerçekleştirdiğimiz yatırımların yanında özellikle her yıl yaptığımız faaliyet ve programlarla şehitlerimizi her daim hatırlıyoruz. Özellikle Zafer Haftasında yaptığımız programlara, her geçen yıl katılım katlanarak artmaktadır.

 

Kahraman ordumuz, 25 Ağustos 1922 Cuma günü akşamında, Şuhut’tan Kocatepe’ye yürüdüğü yolu, her yıl yüzlerce vatandaşımızın katılımı ile birlikte yürüyoruz. Ordumuzun 26 Ağustos sabahı Sinanpaşa Ovasına indiği alanı 26 Ağustos Tabiat Parkı olarak düzenledik.

 

26 AĞUSTOS TABİAT PARKINI KAZANDIRDIK…

 

Daha önce bir çöplük durumunda olan alanı, Bakanlığım döneminde 26 Ağustos Tabiat Parkı olarak ilan ettik. Büyük yatırımlar ile bu alanı özellikle vatandaşlarımızın şehir stresinden uzaklaşacakları, aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirecekleri bir alan haline getirdik. Tabiat Parkının içerisine 2 adet mini futbol sahası, 6 adet tenis sahası, basketbol ve voleybol sahası ve mescit inşa ettik. Kamelya, piknik masaları ve göl manzarasıyla muhteşem hale getirdik. Göl kenarına yürüyüş yolunun bir kısmı ve iskele yapımı tamamlanmıştır. Ayrıca alan içerisine yöresel ürünlerin satış üniteleri ve sosyal tesis yapımı büyük ölçüde bitmiştir.

 

Tabiat Parkı içerisine Büyük Taarruzu ve istiklalimizi konu alan panoramik “İstiklal Harbi Tanıtım Merkezi” inşa ettik. Çevre düzenleme ve peyzaj uygulamalarını yaptık. Bu muazzam alan her vatandaşımızın mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

 

TABİAT PARKLARIYLA VATANDAŞLARIMIZI TABİATLA BULUŞTURDUK…

 

Afyonkarahisar’a 7 tabiat parkı kazandırdık. Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı içerisine, inşa ettiğimiz gölet, 10 orman köşkü, piknik masaları ve kamelyalar ile çok sayıda ziyaretçinin alana gelmesini sağladık.

 

İhsaniye ilçemiz sınırlarında bulunan Friglerin kaya anıtları ve sunaklarının bulunduğu alanı 2017 yılında Frig Vadisi Tabiat Parkı olarak ilan ettik. 2018 yılında da Erkmen Tabiat Parkını ve Bolvadin ve Emirdağ’daki hemşerilerimizin hizmetine Yedikapı Tabiat Parkını sunduk. Bu yıl ise Dinar Pınarlı Tabiat Parkı ile Sultandağı Tabiat Parklarını ilimize kazandırdık.

 

Ayrıca Afyonkarahisar merkezde tesis ettiğimiz muazzam Zafer Şehir Ormanı şehrimizin havasını değiştirmiştir.

 

Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda yatan her şehidimizin aziz hatırasını yaşatmak için ne gerekiyorsa yaptık ve bundan sonra da yapacağız. Şehitliklerimizi belirleyerek, ihya ettik ve koruduk.

 

İçinde bulunduğumuz 14-20 Nisan Şehitler Haftası sebebiyle bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun.

 

Prof. Dr. Veysel EROĞLU