Dün, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde çıkan ilimizin önemli markası Ahmet İpek Sucuklarından belgeli açıklama geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Dün, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde çıkan ilimizin önemli markası Ahmet İpek Sucuklarından belgeli açıklama geldi.



Ahmet İpek Sucukları adına Kemal ve Alpay İpek'ten yapılan açıklamada, ürünlerle ilgili belge ve sertifikalar da kamuoyuna sunuldu.



Açıklamada "Bu markaya el uzatmak, leke sürmek, kimsenin harcı değildir. Buradan bizi tercih eden milyonlarca tüketicimize seslenmek istiyorum. Gönlünüz rahat olsun. Biz kendi evimizde, eşimizle, çocuklarımızla yemediğimiz hiçbir ürünü size yedirtmeyiz. O yüzden Ahmet İpek Sucukları’nı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz." denildi.



İŞTE O AÇIKLAMA VE PAYLAŞILAN BELGELER:


"Ahmet İpek Sucukları olarak 1900’lü yıllardan günümüze kadar Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin en önemli et ve et ürünleri üreticisi olduk. O günlerden bugünlere gelinceye kadar kurucumuz Hacı İsmail Arsoy’un şu sözlerini hiç unutmadık:



“Evlatlarım! Yemediğinizi Yedirmeyin.”



İşte biz bu şiaarla üretimimizi her daim sürdürdük. Kendi yemediğimizi kimseye yedirmedik. Bugün fabrikamızda 100’den fazla çalışanımızla, günde 10 tonluk üretimimizle Afyonkarahisar’ın Türkiye’de ki en önemli markalarından biriyiz.



Her geçen gün yaptığımız yatırımlarla firmamızı ve üretimimizi artırmaya devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda yaptığımız tanıtım faaliyetleri ile Afyon Sucuğu’nu Türkiye’ye duyuran bir firmayız.



Firma olarak en önem verdiğimiz konu kalite ve hijyendir. İşte bu yüzden her geçen gün son teknolojiyle üretim parkurumuzu zenginleştirmekteyiz. Bugün bir çok firmada bulunmayan üretim ortamları firmamız bünyesinde bulunmaktadır. Üretim tesislerimizden her gün numuneler alınır ve kaliteli ürünlerle üretim yapılır. Dileyen üretim tesislerimize gelip ne şartlarda üretim yaptığımızı yerinde görebilir. Biz bu konuda şeffafız.



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 17 Nisan 2020 tarihli teşhir listesinde firmamızın da isminin geçmesini büyük bir hayret ve üzüntüyle öğrendik. Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık. Şunu net bir şekilde söylüyorum. Ahmet İpek, 4 nesildir işine leke bulaştırmadı bundan sonrada bulaştırmayacaktır. Türkiye’de herkesin konuştuğu bir firma olduğumuz şu günlerde böyle bir listede yer almamızı açıkcası manidar buluyorum.



8 Ekim 2019 tarihinde tesislerimize gelen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ürünlerimizden numune almıştır. Afyonkarahisar Gıda Kontrol Labroratuvar Müdürlüğü’nden 11 Ekim tarihinde çıkan Muayane ve Analiz Raporu bize 21 Ekim’de tebliğ edildi. Bu raporda baş eti çıktığını gördük. Biz hemen harekete geçerek, aynı gün aynı parti numaralı ürünümüzü aynı labratuvara analiz için tekrar gönderdik. 1 gün sonra bu tahlil talebimizin sonucu bize ulaştı. Bu gelen sonuçta ürünlerimizde kelle eti başta olmak üzere herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmadığı tarafımıza bildirildi. Bunlar elimizde rapor olarak mevcuttur. Bu raporlar Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait raporlardır. Yine TUBİTAK başta olmak üzere uluslararası labratuvarlardan gelen raporlarda da alınan numune sonuçları temiz çıkmıştır. Bir çok firmada bulunmayan, uluslararası gıda üretim sertifikalarını ile sektörünün öncü firmaları arasındayız.



Bizim ürettiğimiz ürünler Tarım ve Orman bakanlığı tarafından yapılan standart kontroller haricinde, firmamız tarafından düzenli olarak çeşitli laboratuvarlarda kontrollerden geçirilmektedir. Yani işimize hile bulaştırmamız imkansızdır. Değerli Basın Mensupları, Firmamızın her geçen gün adından söz ettirmesi kimleri rahatsız etti bilmiyorum ama bu sadece Ahmet İpek’e atılmış bir iftara olamaktan öte, Afyonkarahisar’a atılmış bir iftiradır.



Tekrar söylüyorum. Biz yemediğimizi yedirmeyiz. Ahmet İpek Sucukları yıllardır bu şehrin ve bu ülkenin en önemli markasıdır. Buradan görülüyor ki, bu markaya birileri leke sürmek istiyor. Hatta bizim üzerimizden tüm Afyonkarahisar’a zarar vermek istiyorlar. Ancak hiç kimse bu emellerinde başarılı olamacaktır. Bu markaya el uzatmak, leke sürmek, kimsenin harcı değildir.



Buradan bizi tercih eden milyonlarca tüketicimize seslenmek istiyorum:



Gönlünüz rahat olsun. Biz kendi evimizde, eşimizle, çocuklarımızla yemediğimiz hiçbir ürünü size yedirtmeyiz. O yüzden Ahmet İpek Sucukları’nı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ürünlerimiz şuanda Türkiye genelinde her yerde mevcuttur. Dileyen istediği yerde tahlil ettirebilir. Her türlü masraflar tarafımıza ait olacaktır.



Bize bu lekeyi atmak isteyenlerle adalet önünde hesaplaşacağımızı belirtir, konunun takipçisi olacağımızı bildirir hepinize saygılımızı sunarız.



Ahmet İpek Sucukları

Kemal ve Alpay İpek