AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya küresel pandemi koronavirüs ile ilgili açıklama yaptı.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

“Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya küresel pandemi koronavirüs ile ilgili açıklama yaptı.



Türkiye’de önceliğin halkın sağlığı olduğunu söyleyen Özkaya, “ABD’de sigortası olmayan genç tedavi olamayınca öldü. Yaşlı bir kadına 35 bin dolar fatura çıktı.  AK Parti olarak bugüne kadar böyle durumların yaşanmasına müsaade etmedik.” dedi. Özkaya Türkiye’nin ekonomik destekleri ile ilgili de açıklama yaptı.


 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya pandemi haline gelen koronavirüs salgını ve alınan tedbirler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özkaya “Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını ekonomik açıdan en gelişmiş ülkeleri bile kasıp kavuruyor. Bu duruma karşılık da dünya ülkeleri en sert tedbirleri alarak virüsün neden olduğu tahribatı engellemeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümetimizin etkili tedbirleri sayesinde virüs Türkiye’de olabildiğince geç görünmüştür. Ancak hükümetimiz diğer tedbir ve destekleri de adım adım uygulamaya sokarak virüsün yayılmaması için gerekli önlemleri almaktadır. Bu tedbirler insan sağlığı düşünülerek uygulamaya konulmakta olup ‘vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelir’ anlayışıyla sağlık sistemine öncelik verilmektedir” dedi.  

 

“Batı ezikliği tanzimattan beri atalarının ruhunda var”

 

Bugün devletin aldığı tedbirleri eleştirenlere yönelik de bir açıklama yapan Özkaya şöyle dedi; “17 Ağustos depreminde deyim yerindeyse enkaz altında kalan dönemin hükümeti, deprem bölgesine 4 gün sonra ulaşmış, mağdur olan depremzedeler için topladığı yardım parasını da para bulamadığı için memuruna ödemişti. O günlerin sorumluları bugün en çok ihtiyacımız olan hastanelerle ilgili ‘ya hasta yoksa ne yapacağız’ diyerek adeta dalga geçmiş ve çıkıp hükümetimize tek bir telafi cümlesi sarf etmemiştir. Batı ezikliği tanzimattan beri atalarının ruhunda olanların Avrupa’da yaşayan Türklerden bizlere gelen ‘Avrupa’da şartlar Türkiye’den daha ağır vaziyette ve insan hakkı diye biç bir şey yok. Türkiye’ye dönmek istiyoruz’ çağrılarından bihaberlerdir.”

 

“ABD’de sigortası olmayan genç tedavi olamayınca öldü”

 

Özkaya açıklamasında, “Dünyanın süper gücü olarak gösterilen Amerika’daki sağlık sitemi koronavirüsü karşısında etkisiz kalmış ve bütün Amerikalılar tarafından eleştiri odağı haline gelmiştir. ABD’de 17 yaşındaki bir genç sigortası olmadığı için hastane tarafından tedavi edilmeyip hayatını kaybetmiştir. Yine ABD'de sigortası olanlara 600, olmayanlara 1500 dolara corona testi yapılıyor. ABD'de yeni tip Corona virüs (Covid-19) için tedavi gören bir kadına yaklaşık 35 bin dolar fatura çıkıyor. Bizde 0/18 yaş genel sağlık sigortalına tabi. Corona Vürüs tedavisi ve testi herkese ücretsiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır”

 

Ülkemizdeki mevcut sağlık sisteminin ise vatandaşların öncelikle sağlığını, hijyen ve konforunu düşünerek bunu en ekonomik şekilde vatandaşlarına sunan bir sistem olduğunu vurgulayan Özkaya mesajında, “Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle yapılan şehir hastaneleri halihazırda diğer hastalıklara karşı olduğu gibi virüs salgınına karşıda önemli hizmet verme kapasitesine getirilmiştir. Afyonkarahisar özelinde de modern hastanelerimiz ve teknolojik sistemlerimiz hemşerilerimize hizmet vermektedir. İlimizde virüs salgınına karşı alınması gereken sağlık tedbirleri de uygulamaya konulmuş olası vakalar için gerekli önlemler alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

“Devletimiz ekonomide de gerekli desteği sağlamaktadır”

 

Açıklamalarına devam eden Özkaya “Virüsün yayılmaması için vatandaşların evlerinde kalması dolayısıyla ekonomide bir takım duraklamalar olduğu görülmektedir. Bu durumu gören Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak da birbiri ardına ekonomik paketler açıklamaktadır.  Bu paketlerde esnaflarımız ve çiftçilerimiz başta olmak üzere hemen hemen herkesi ilgilendiren destek ve teşvikler yer almaktadır. Bu kapsamda bazı vergilerin uygulanması ve ödeme süreleri ertelenmiş, bir takım şartları sağlayan firmalara ve işletmelere ilave finansman desteği sağlanması kararlaştırılmıştır. Yine bankalarımız tarafından kredi kartı ödemeleri Haziran sonuna kadar ertelenebilecek olup esnaflarımıza kredi desteği sağlanacaktır. 2 milyon dar gelirli aileye 1000 TL nakit destek verilecek olup, en düşük emekli aylığı 1500 TL ye çıkarılmıştır. Ayrıca emeklilerimize iktidarımız döneminde getirilen bayram ikramiyesi uygulaması bu dönemde erken uygulanacaktır” dedi.