Korona virüs nedeniyle tedbir amacıyla basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Korona virüs nedeniyle tedbir amacıyla basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.



Toplantı da konuşan İl Başkanı İnkaya: “İyi Parti olarak; Korona virüsle mücadelede, hükümete her konuda destek vereceğimizi açıklamıştık, ancak, hastalıkla mücadele yeteri kadar yapılamıyor, yapılmıyor. Bu meselenin iktidarı muhalefeti yoktur”dedi.





Toplantı da Korona virüsü ile ilgili hükümete sorular yönelten İl Başkanı Mehmet İnkaya: “Hasta olduğu düşünülen kişilerin tanıları kaç günde belli oluyor? Tanı konulan hastaların yakınları karantinaya alınıyor mu? Yetkililer mahalli basın aracılığıyla halkı aydınlatıcı bilgiler veriyor mu? İhtiyaç duyulan yerlere hastalık, kontrol noktaları kuruluyor mu? Yapılan kontroller yeterli mi? İl ve yurt dışından gelenlerin giriş çıkışlarında korona hastalık kontrolleri yapılıyor mu? Umre ziyaretinden ilimize gelen evlerine gönderilmiş, bu kişilerin sağlık takibi yapılıyor mu? Eğer kontrolleri, evde kalıp kalmadıkları bilinmiyorsa vay halimize”dedi.





Okulların kapatılmasından sonra ders saati kadar ücret alan öğretmenlerin mağdur olduklarını belirten Başkan İnkaya: “Yurdumuz da ve İlimiz de bazı iş yerleri ve iş kolları kapatılmıştır. Büyük işletmelerde patronlara teşvik garibanlara kolonya çıkmıştır. İyi Parti olarak gene soruyoruz; bu teşvikler tüm işletmeler için geçerli midir? Küçük esnaf lokanta, kahvehane, berberler desteklenecek midir? Yanlarında çalışan garson, çırak gündelikçi mağdur edilecek midir? Virüs nedeniyle kapatılmış okullarda sadece girdiği ders saati kadar ücret alan öğretmenler mağdur edilmişlerdir.”dedi.