Görev süresi boyunca 4 genel, 2 yerel, 2 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile bir referandumdan alnının akıyla çıkan AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, 9 yıldır sürdürdüğü Merkez İlçe Başkanlığı görevini ‘tüzük gereği’ bırakıyor.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Görev süresi boyunca 4 genel, 2 yerel, 2 Cumhurbaşkanlığı seçimi ile bir referandumdan alnının akıyla çıkan AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, 9 yıldır sürdürdüğü Merkez İlçe Başkanlığı görevini ‘tüzük gereği’ bırakıyor.





Üç dönem kuralı dolayısıyla aday olmayacak olan Eser “Bundan sonra da AK Parti üyesi olarak her türlü çalışmaya katılacağım. Bu bir bayrak yarışıdır. Kongrede bayrağı alacak olan arkadaşımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

4 Genel, 2 Yerel, 2 Cumhurbaşkanlığı, 1 Referandumdan alnımızın akı ile çıktık

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser yaptığı açıklamada, “Öncelikle; ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek Türkiye ve hatta dünya siyasi tarihine girdiği her seçimden birinci sırada çıkarak adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmış; sandık kurulu üyelerimizden başlayarak tüm kademedeki yöneticilerimizin emekleri, halkımızın teveccühü ve Allah’ın takdiri ile her alanda ülkeye hizmet etmiş Adalet ve Kalkınma Partisinin bir neferi olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.

Bülent Eser olarak AK Partimizin temelinin atıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da 2011 Şubat ayından itibaren Merkez İlçe Başkanı olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde 4 genel seçim ve 2 mahalli idareler seçimi 2 de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 1 de referandumdan Merkez İlçe Teşkilatı olarak alnımızın akı ile çıkmanın haklı gururunu yaşayan bir yöneticilik deneyimim oldu” dedi.

“Her seçimde ortalamanın üzerinde oy aldık”

“Allah’a şükürler olsun ki bu sürede Afyonkarahisar genelinde yaşanan her seçimde teşkilat olarak elimizden geleni yaptık ve başarılı da olduk” diyen Eser açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şöyle ki AK Partimizin Afyonkarahisar Merkez İlçede aldığı oy oranı yüzde 67’lere kadar çıkmış ve her seçimde Merkezde aldığımız oy oranı Türkiye geneli ve Afyonkarahisar’ın ortalamasının üzerinde olmuştur. Bu bir başarıdır ve Afyonkarahisar’ın siyasi tarihine not düşülmüştür. Bu başarı hiç şüphesiz Türkiye’nin en büyük insan kaynaklarına sahip olan AK Parti Teşkilatlarımızdaki her kademede gönülden görev yapan dava arkadaşlarımıza aittir. Bu başarıda bizim de bir katkımız olduysa ne mutlu…”

 

“Bundan sonra da çalışacağım”

 

AK Parti tüzüğünce yakın zamanda Merkez İlçe Kongresinin gerçekleşeceğini kaydeden Eser açıklamasında 3 dönem hatırlatması yaptı. Eser, “3 dönem görev yapanların yeniden aday olamayacağı hükme bağlanmıştır. Bu nedenle AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevimi yapılacak kongrede seçilecek olan bir dava arkadaşıma bırakacağım. Unutulmamalıdır ki AK Parti kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin siyaseten en güçlü insan kaynaklarına sahip partisidir. Bu nedenle göreve gelecek olan arkadaşımın Merkez İlçemizi çok daha iyi noktalara getireceğine inancım tamdır. Samimiyeti merkeze alarak çıktığımız bu yolda arkamızda bıraktığımız süre zarfında ‘eksik iletişimden’ kaynaklı bazı dostlarımızla olabilecek gönül kırgınları için her birinden ayrı ayrı özrü bir borç bilirim. Ben yaşanılan hiçbir sıkıntıda ne şahmısın ne de bir gönüldaşımın kasıtlı ve art niyetli olarak hareket ettiğini düşünmüyorum ve bu minvalde dostlarıma hakkımı helal ediyorum. Aynı şekilde de haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Bülent Eser olarak bir AK Parti üyesi olarak dahi partimiz için emeğimi önceden harcadığım gibi bundan sonra da harcayacağıma kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Birlikte görev yaptığı herkese teşekkür etti

Eser sözlerini, “Unutulmamalıdır ki AK Parti’nin başarısı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere köyünden, mahallesine kadar, kadın kollarından gençlik kollarına ve her kademedeki gönüldaşımıza kadar verilen emekler ile ortaya çıkmıştır. Başta Bakanımız milletvekilimiz Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere, milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e, İl Başkanımız Hüseyin Sezen’e ve dokuz yıl boyunca beraber görev yaptığımız tüm

milletvekili, bakan yardımcısı ve il başkanlarına, sandık görevlisinden mahalle başkanlarına bu partiye emek vermiş herkese teşekkürü bir borç biliyorum. AK Parti için önceden olduğu gibi bundan sonra da çalışacağımı buradan deklare ediyorum. AK Parti Bülent Eser için her zaman bir aile ve bir okul olmuştur. Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi olan Adalet ve Kalkınma Partisinde Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı olarak bana görev nasip eden Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsem azdır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 10 yıla yaklaşan görev süremde bana güleryüzleri, duaları ve emekleri ile kısaca zerre miskal destek olan tüm AK Partili kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla.” İfadeleri ile noktaladı.

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı kongresinin 15 Mart saat 11:00 da yapılacağı belirtildi.