Okul bahçesinde kar topu oynarken vücutlarında yaralar meydana gelen öğrencilerle ilgili yapılan incelemelerin raporları Afyonkarahisar’a ulaştı

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Okul bahçesinde kar topu oynarken vücutlarında yaralar meydana gelen öğrencilerle ilgili yapılan incelemelerin raporları Afyonkarahisar’a ulaştı

Kocatepe Gazetesinden Sezer Küçükkurt’un haberine göre;

Şemsettin karahisari Ortuokulu ile Atatürk İlkokulu’nun ortak kullandıkları okul bahçesinde kar topu oynarken vücutlarının değişik yerlerinden yaralanan çocuklarla ilgili raporların tamamlandığı öğrenildi.



9 öğrencinin yaralandığı olayla ilgili olarak Afyonkarahisar Valiliği idari soruşturma başlatırkan aynı zamanda adli soruşturma da başlatılmıştı. Olayda yaralanan 9 çocuk ile okul bahçesinden alınan numuneler, incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’ne gönderilmişti.



Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, olayın ardından il sağlık müdürü, il milli eğitim müdürü ve il emniyet müdürüyle acil toplantı yaparak, incelemelerin titizlikle yapılması talimatını vermişti. İl Sağlık Müdürlüğü de öğrencilerin vücutlarındaki yanıklardan patolojik örnekler alıp, yanığa neden olan maddenin tespiti için laboratuvar incelemesi başlatmıştı.



Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ise olayın yaşandığı 10 Ocak günü okul bahçesi ile bina içinden KBRN cihazıyla yanığa yol açan maddenin kimyasal ya da radyolojik bir madde olup olmadığının belirlenmesi için 2 ayrı test yapmıştı. Yapılan testlerde kimyasal ve radyolojik maddeye rastlanmadığı açıklanmıştı.



İnceleme ve tespit çalışmaları sürerken, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, kendi ekipleri tarafından alınan numuneler ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince alınan örnekleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderdi. Numuneler ve örnekler, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nde incelendi. Hazırlanan raporların Afyonkarahisar’a ulaştığı öğrenildi. Gelen raporlar Milli Eğitim müfettişleri ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından değerlendiriliyor. Müfettiş ve Savcılık değerlendirmelerinin ardından konu hakkında açıklamada bulunulacağı bildirildi.





​​​​​​​Kocatepe Gazetesi / Sezer Küçükkurt