Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkanları ve ilçe başkanları istişare toplantısının 2.si Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan’ın ev sahipliğinde Dinar İlçesinde gerçekleşti. MHP teşkilatı, İlçe de bulunan Suçıkan Parkı’nda MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ı karşıladıktan sonra öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğin ardından Milletvekili Taytak ve Başkan Sarı Suçıkan Parkı’nda bulunan tarihi müzeyi gezdiler.

 

Milletvekili Taytak Başkan Sarı’yı ziyaret etti

Milletvekili Taytak ve MHP teşkilatı daha sonra Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Sarı belediyenin çalışmaları hakkında Milletvekili Taytak’a bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Belediye meclis toplantı salonuna geçilerek istişare toplantısı yapıldı. İstişare toplantısına Milletvekili Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İl yönetimi, ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan, istişare toplantısı için ilçeye gelen tüm partililere teşekkür ederek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.



 

Başkan Sarı’dan Milletvekili Taytak’a teşekkür

Desteklerinden dolayı Milletvekili Taytak’a teşekkür eden Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhur İttifakı belediye başkanı olduğu için kendisinin şanslı olduğunu söyledi. Başkan Sarı, “Partimizin her ay gerçekleştirdiği istişare toplantısının ikincisi ilçemizde gerçekleşmektedir. Sizleri belediyemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Toplantımızın partimize ve ilimize hayırlara vesile olmasını dilerim. Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey sağolsun bizim Ankara ayağımızdır. Kendisi bizim talep ve isteklerimizi geri çevirmiyor ve desteklerini esirgemiyor. Cumhur İttifakı belediye başkanı olmamdan dolayı kendimi şanslı görüyorum. Bizim 4 milletvekilimiz var. Desteklerinden dolayı hepsinden Allah razı olsun diyorum. Dinar için güzel hizmetler yapmaya çalışacağız” dedi.

 

“Toplantılarımız devam edecektir”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığının düzenlediği istişare toplantılarının devam edeceğini belirten Başkan Kocacan, toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Başkan Kocacan, “İstişare toplantılarımız her ay bir belediyemiz olmak üzere devam edecektir. Bu toplantılarda teşkilatımız birbirleriyle kaynaşacaklardır. Hem belediye başkanlarımız hemde ilçe başkanlarımız talep ve isteklerini dile getirerek bu toplantılarımızda çözüme kavuşturacağız. Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyde sağolsun Ankara da bizim için elinden gelenin fazlasıyla yapmaktadır. Vekilimizin desteği ile belediyelerimiz her türlü imkanlardan faydalanmaktadır. Ben buradan Vekilimize tekrar teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

“Türkiye dünyanın en güçlü devletlerinden birisidir”

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’ya ve MHP Dinar İlçe Başkanı Mustafa Karahan’a ev sahipliğinde dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Mehmet Taytak, istişare toplantısına katılım sağlayan partililerine teşekkür etti.  Dünya genelinde ve coğrafyamızda yaşanan olaylara değinen Milletvekili Taytak, “Dünya, geride bıraktığı 20.yüzyılda ve şu an içinden geçtiğimiz zamanda, baskınların, cinayetlerin, yangınların, terör saldırılarının, çılgın devlet başkanlarının yani büyük bir kaosun, bilinmezliğin içindedir. Bu karışıklığın içinde de tüm ülkelerin gözü bizim coğrafyamız üzerindedir, krizler, savaşlar, taşeron terör örgütleri, petrol, doğalgaz savaşları gibi pek çok olay coğrafyamızda yaşanmaktadır. Türkiye bu süreçte hem batının emperyalist planlarına karşı hem de doğuda batıya uşaklık eden devletlere ve terör örgütlerine karşı çok önemli bir beka mücadelesi vermektedir.  İç ve dış düşmanların yaratmış olduğu sahte algılar, yatırımlara, operasyonlara yapılan karalama kampanyaları, sınırımızda oluşturmak istenilen terör koridoru, İslam coğrafyasında yaşanan mezhep kavgaları karşısında Türkiye hem sahada hem masada ciddi manada gücünü göstermiş, dünyanın en güçlü devletlerinden birisi olduğumuzu tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır” dedi.

 

“15 Temmuz’da ülkemizi bölmek istediler”

Türkiye’yi kaosa sokarak, ülkeyi bölmek ve parçalamak için 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığını belirten Taytak, “Bu işgal girişimi, aziz Türk milletinin devletine, demokrasisine ve millî iradeye sahip çıkmasıyla engellenmiştir.  15 Temmuz darbe girişimi, uzun yıllar boyunca sistemli çabalarla bir çetenin devlete nasıl sızdığını korkutucu biçimde ortaya koymuştur.  Devlet organlarının kılcal damarlarına kadar sızmış, emniyet, yargı, ordu ve bürokraside sinsi biçimde örgütlenmişlerdir. FETÖ’nün sinsi örgütlenme ve kadrolaşma çabalarının geçmişi 1970 ve 1980’li yıllara kadar gitmektedir. Sistem sorunlarının yarattığı tahribat, ihmal ve ihanetler silsilesi Türkiye’yi bu noktaya taşımıştır.  1990’lı yıllarda hız kazanan bu faaliyetler, 2004 yılından itibaren zirveye ulaşmıştır. 15 Temmuz’ da askeri darbe için sahneye çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşananlar, siyaset müessesesine ertelenemez ve geciktirilemez yükümlülük yüklemiştir” diye konuştu.

 

“MHP terörle mücadelede ön şartsız hükümetin yanındadır”

Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de terörle mücadelede ön şartsız hükümetin yanında ve devletin arkasındadır diyen Taytak, “Darbecilerin yargılanma süreci, darbe girişiminin öncesinde verilen zararlar dahil kalkışmanın yarattığı hasarın tespiti, FETÖ’cülerin kamudan, siyasetten ve saklandıkları alanlardan temizlenmesi, devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, siyasete dışarıdan müdahale ve darbelerin yeniden yaşanmaması için hukuki altyapının hazırlanması süreci şeklinde işlemiştir. Devletin FETÖ’den arındırılmasına çalışılmıştır.  Sistem krizlerinin rejim krizine dönüşmesini önlemek için Anayasa değişikliği yapılmıştır. 16 Nisan 2017’de yapılan halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği ile cumhuriyetimizin üçüncü evresi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmiştir. Yapılan cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleriyle birlikte 24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı seçilmiş, sistem tüm unsurlarıyla devreye girmiştir. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılmıştır. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi “Cumhur İttifakı” olarak seçimlere girmiştir. Bu süreçte Türkiye hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımız dışında Türkiye’nin huzurunu, güvenliğini ve egemenlik haklarını tehdit eden terör örgütleriyle amansız bir mücadelenin içine de girmiştir. Milletimiz hem FETÖ mücadelesine hem de PKK başta olmak üzere yapılan terörle mücadeleye en güçlü şekilde destek vermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de terörle mücadelede ön şartsız hükümetin yanında, devletin arkasında olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“Siyasetteki FETÖ kalıntıları temizlenmeli”

“Siyasetteki FETÖ kalıntılarının temizlenerek Türkiye’nin önünün tam olarak aydınlanması önümüzdeki süreçte en büyük beklentimizdir” diyen Taytak, “FETÖ temizlendikçe TSK, emniyet ve jandarmanın etkinliği artmış, üst üste önemli sınır ötesi harekâtlar yapılmış, sınırlarımızın içinde ve dışında terörle mücadelede destan yazılmaya başlanmıştır.  FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıkmaya başlamasıyla devlet ve toplum hayatımızın sekiz alanında hâkimiyet kurmak amacıyla örgütlendiği görülmüştür. Bu alanlar; Türk Silahlı Kuvvetleri, Yargı, Emniyet, Kamu kurum ve kuruluşları, Basın ve yayın organları ve sosyal medya, Üniversiteler ve eğitim kurumları, İş dünyası, Siyaset kurumu ve siyasi partilerdir. Bugüne kadar sekiz ayağın yedisinde önemli mesafelerin alındığı ve örgüte büyük darbe vurulduğu görülmektedir. Bununla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir.  Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir.  Ancak bu halde mücadelenin kamuoyu vicdanında karşılık bulması ve mücadeleye güveninin artması mümkün olabilecektir. Zira siyaset ayağındaki mücadele zaafı zincirleme olarak bürokrasideki ve diğer alanlardaki mücadeleyi de olumsuz etkilemekte, devlete sızma girişimlerine fırsat tanımakta, yeni ve farklı yöntemlerle FETÖ’yü diriltme emellerine zemin hazırlamaktadır” dedi.

 

“Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin önünün açıktır”

Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin önünün açık ve geleceğinin aydınlık olduğunu vurgulayan Taytak, “Türkiye, Cumhur İttifakı ile FETÖ, PKK ve DEAŞ şerrinden milletimizi kurtaracaktır. Komşu coğrafyalarda yaşadığımız son gelişmeler bizlere jeopolitik risklere hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Türkiye olarak bu riskleri yönetmek ve önleyici müdahaleler için de politikalar geliştirmeye devam etmekteyiz. Türkiye dört bir yandan sıkıştırılan, kuşatılan, hatta stratejik alanlardan soyutlanmaya çalışılan bir ülke konumundadır.  Türk vatanının güvenliği, huzuru ve istikrarı için her türlü tedbiri planlayıp devreye almak şarttır. Mesela Libya güvenli ise Türkiye de güvenli olacaktır. Suriye sakinse, Irak sükûnet içindeyse Türkiye’nin tehdit algılamaları zayıflayacaktır. Türkiye; komşu ülkelerin huzurunu, barışını, güvenliğini, siyasi ve toprak bütünlüğünü gözetip bu amacın teminine gayret etmeye devam edecektir. Türkiye, tarihten aldığı sorumluluğu her daim yerine getirmektedir. Mazlum milletlerin umudu olmaya Allah’ın izniyle devam edecektir. Türk ve İslam aleminin bayraktarlığını daha güçlü şekilde sürdürecektir” diye konuştu.



 

“Davamız hak, hakikat davasıdır, İlay-ı Kelimetullah davasıdır”

“Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin Türklüğün övüncü, Türkiye’nin özgüveni, Türk-İslam medeniyetinin özeli ve öz değeridir” diyerek konuşmasını sürdüren Taytak, “Bilge Türk Liderimiz Genel Başkanımızın Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi; Türk milleti varlığının bedelini sayısız kere ödemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin Türklüğün övüncü, Türkiye’nin özgüveni, Türk-İslam medeniyetinin özeli ve öz değeridir. Milliyetçi Hareket Partisi inanmış dava insanlarının taşıdığı muazzam yadigardır.  Milliyetçi Hareket Partisi’ne ölüm fermanı yazanlara unuttukları bir hususu hatırlatayım; Davamız dualıdır. Davamız hak, hakikat davasıdır, İlay-ı Kelimetullah davasıdır. Cihan yıkılsa emin olun çatımız sarsılmayacaktır. Biz MHP’yiz. Biz Türkiye sevdalısı cesur yürekleriz. Ecel aman verdiği müddetçe alayı gelsin, bu cepheyi yıkamazlar, millet ve vatan sevgimize gölge edemezler. Çünkü biz Ülkücü doğduk, Ülkücü yaşadık, vakti saati geldiğinde de Ülkücü olarak öleceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi gücüne güç katacak ve Türk milletine tercüman olmaya, Türkiye’nin beka ve milli çıkarlarını savunmaya her zaman devam edecektir” dedi. Yapılan toplantının ardından Milletvekili Taytak ve beraberindeki heyet ilçede esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu. Vatandaş ve esnaftan yakın ilgi gören MHP heyeti Milletvekili Taytak’a ve Başkan Sarı’ya talep ve isteklerini ilettiler.