Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı katıldı. Hakkari Çukurca Hudut tugayında mühimmat patlaması sonucu şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Kocacan ülke ve il gündemini değerlendirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı katıldı. Hakkari Çukurca Hudut tugayında mühimmat patlaması sonucu şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Kocacan ülke ve il gündemini değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta sonu MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısını değerlendiren Başka Kocacan, “Geçtiğimiz hafta sonu genel merkezimiz tarafından düzenlenen istişare toplantımıza MYK üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, milletvekilleri ve il başkanları katıldı. Bu toplantı da Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyimizin kendi konuşmasıyla toplantımız açıldı. Toplantı da üniversitemizden çok değerli hocalarımız ve genel merkezimizin divan kurulu üyelerimiz birçok konuya değindiler. Toplantı da ülkemizde ve dünya da gelişen olaylar değerlendirildi” dedi.

Down sendromlu ve otizmli çocukların yaşadığı sıkıntıları da gündeme getiren Başkan Kocacan,”Son günlerde partimize Down sendromlu ve otizmli çocukların yaşadığı sıkıntılarla ilgili talepler gelmektedir. Doğduklarında seçme ve seçilme hakkı bulunmayan çocuklarımız doğumla bu iki hastalıkla karşı karşıya kalabiliyorlar. Down sendromlu ve otizmli çocukların ailelerinin en büyük şikayeti ise çocukların durumlarıyla ilgili sağlık raporunu yıldan yıla yenilenmesi konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Bizde bu ve buna benzer konuyla ilgili çalışma yapmak için harekete geçtik. Bu durumda olan çocuklarımızın eğitim haklarını düzgün bir şekilde alması ve ileri de ailelerinden ayrıldıktan sonra kendi başlarına ayakta kalabilmesi için bir çalışma içersine girdik. İlkokul ve ortaokulun birleştirilerek küçük bir kampus halinde eğitim almalarını düşünmekteyiz. Bu kampüste bir pedagog, bir psikoloji uzmanı ve uzman hekim bulundurularak öğrencilerin rahatça eğitim almasını sağlamaktır. Bu çalışmaya ilgili raporumuzu Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beyin aracılığıyla meclis gündemine taşımak istiyoruz. Eğer bu proje uygulamaya girerse hem çocuklarımız hemde aileleri en iyi şekilde faydalanmış olacaktır” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan hileli ürünlerle ilgili bir açıklama da bulunan Başkan Kocacan, hieli ürün üreten firmaların en ağır cezayı almalarını gerektiğini ve meslekten men edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Kocacan, “Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde hileli ürün kullanan firmaları teşhir etmiştir. İlimizden de iki firmanın vatandaşlarımıza domuz eti yedirdiği tespit edilmiştir. Hileli ürün üreten şirketlerin acilen önüne geçilmesi gerekir. Bu konuyla ilgili firmalara en ağır ceza verilmelidir. Hatta meslek grubundan da men edilmelidirler. Hiç kimse para kazanmak adına vatandaşımızın sağlığı ile oynayamaz” diye ifade etti.

MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın mecliste çiftçilerin sıkıntılarını dile getirerek, faiz oranlarının %10’nun altına düşürülmesi konusunda yaptığı açıklamasının ardından faiz oranlarının % 9’a düştüğünü ifade eden Kocacan, “MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Bey Aralık ayında TBMM’de yaptığı konuşmasında çiftçilerimizin sıkıntılarını gündeme getirmişti ve faiz oranlarının % 10’nun altına indirilmesini gerektiğini vurgulamıştı. Vekilimizin bu açıklamasından sonra bakanlık tarafından hem Ziraat Bankası hemde Tarım Kredi Kooperatifleri faiz oranlarını % 9’a indirildi ve çiftçilerimiz nefes almış oldu. Buradan Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye teşekkür ediyorum” dedi.

Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ve Gaziantepspor arasındaki basketbol maçında yapılan bariz hakem hatalarına tepki gösteren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanında olduklarını belirten Başkan Kocacan, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamalarını da esefle kınadıklarını dile getirdi. Kocacan, “Geçtiğimiz hafta Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ve Gaziantepspor arasındaki basketbol maçında yapılan hakem hatalarına tepki gösteren Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek'i hedef alan açıklamalarda bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamalarını esefle kınıyoruz. Şehrine ve takımına sahip çıkan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek'i destekliyor ve Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Basketbol takımımızın yanındayız” dedi.