Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Standardları Enstitüsü işbirliğinde bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Standardları Enstitüsü işbirliğinde bilgilendirme semineri düzenlendi.





Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Standardları Enstitüsü işbirliğinde “TSE Belgeleri Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. ATSO hizmet binasında, TSE Konya Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, “Oda olarak üyelerimizin bilgiye ulaşmasına önem veriyor; eğitimlerimizi ve seminerlerimizi bu doğrultuda düzenlemeye özen gösteriyoruz. 2018 yılından bu yana ATSO KOBİ Akademisi’nin hazırladığı eğitim ve seminerlerimizle üyelerimizin bilgilerinin pekişmesini sağladık. Eğitim ve seminerlerimize gösterdiğiniz ilgi, bizi daha geniş katılımlı toplantılar yapma konusunda teşvik etti. 2020 yılında da ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimini hazırlayacağız, etkinlik duyurularımızı sizlerle paylaşacağız” dedi.

ATSO KOBİ Akademisi’nin eğitimlerinin bilgiye doğrudan ulaşılması için önemli olduğunun altını çizen Köse, “Günümüzde bilgiye erişmek kolaylaşsa da doğru ve yararlı bilgiye ulaşmak zordur. Herhangi bir internet arama motorunda karşılaşacağınız bilgi, doğru bilgi olmayabilir. Bizim eğitimlerimizin bir özelliği de konusunda uzman kişilerin hem mevzuatı, hem kendi tecrübelerini sizinle paylaşmasıdır. Eğitimlerimizin doğrudan ya da dolaylı, olumlu sonuçlarının alındığını da görüyoruz. Üyelerimizin firmalarının gelişmesini görmek, bizi ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.

Köse’nin ardından TSE Konya Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldırım, TSE Belgeleri hakkında merak edilen konular hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “Türk Standardları Enstitüsü; her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili olduğu bakanlık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır. Enstitü, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kurumu olup, kısa adı ve markası TSE’dir. Yalnız Türk Standardları Enstitüsü tarafından kabul edilen standardlar Türk Standardı adını alır. Bu standardlar ihtiyari olup, standardın ilgili olduğu bakanlığın onayı ile mecburi kılınabilir. Bir standardın mecburi kılınabilmesi için Türk Standardı olması şarttır. Mecburi kılınan standardlar Resmi Gazete'de yayımlanır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:“Ürünün TSE belgesinin alınması maliyette düşüşü ve ticarette artışı sağlar. Aynı zamanda, TSE belgesi ile tüketici nezdinde güven kazanıldığı gibi kamu ve özel sektör ihalelerinde avantaj sağlanır.”Seminer, katılımcıların TSE belgeleri hakkında sorular yöneltmesinin ardından sona erdi.