Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılan kursları başarı ile tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılan kursları başarı ile tamamlayan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından açılan Algoritma ve İleri C Programlama, C# ile Görsel Programlama, Temel Arduino Programlama, İleri Office Uygulamaları ile İHA Teknolojisi ve Veri İşleme kurslarını başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikalarının verildiği törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Recai Türkmen, Enformatik Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Akkoç ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün katıldı.

Düzenlenen törende 159 öğrencinin kursları başarı ile tamamladığını ve sertifika almaya hak kazandığını kaydeden Enformatik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Recai Türkmen, Enformatik Bölüm Başkanlığının başka üniversitelerde atıl pozisyonlarda olabildiğini ancak AKÜ bünyesinde aktif bir çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Düzenlenen kursların sadece teknik kurslar olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Türkmen, konuşmasında şunları kaydetti:“Özellikle öğrencilerimizin üniversiteye olan aidiyetlerini arttırabilmek, mesleki hayatlarında kendilerine artı olarak değer katabilmek ve derslerinde daha faydalı olmalarını sağlamak için bu kursları açmaktayız. Bu kurslarda öncelikle hocalarımız sizlerle birebir çalışmada bulunsalar bile, ben bu kurslara talep gösterdiğiniz için sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler böyle bir talepte bulunmasaydınız, bizler de bu kursları açma gayretinde bulunmazdık. Açılan bu kurslar, verilen eğitimin dışında sizlere sosyalleşme açısından da fayda sağlamakta. Zaten görüştüğümüz birçok öğrenci arkadaşımız, kafelerde zaman geçirmek yerine kurslara gelerek hem maddi olarak hem de manevi anlamda kendilerine yarar sağlandığını ifade ediyor bizlere. Bu anlamda kursları alan öğrencilerin kendi bölümlerinde, özellikle yeni gelen birinci sınıf öğrenci arkadaşlarına bu kurslardan bahsetmelerini istiyoruz. Bu kursların sizlere neler kazandırdığını, derslerinize nasıl etki ettiğini ve mezun olduğunuzda da sizlere neler kazandırabileceğini arkadaşlarınıza anlatmanızı istiyoruz. Buradan aldığınız kursların hiçbir şekilde size eksisi olmayacak, çok çok fazla artısı olacaktır. Çünkü artık tek yönde kendisini geliştiren personellere değil, çok yönlü şekilde kendini geliştiren kişilere ihtiyaç olacaktır.”

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen törende, kurslarını başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu tarafından düzenlenen model uçak yapım etkinliklerine katılan topluluk üyelerine “Model Uçak Sertifikası” verildi. “Ata” ve “Flamingo” tipi model uçakları başarıyla tamamlayan öğrencilere Türk Hava Kurumu  (THK) ve Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) yönetmeliklerine uygun sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker tarafından kursiyerlere takdim edildi. Havacılık ve RC Araç Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün, verilen sertifikaların öğrencilerin model uçak eğiticisi olarak görev yapabilmelerine olanak sağlayacağını ve havacılık hobisinin üniversitede ve Afyonkarahisar’da yaygınlaştırılması çalışmalarına temel teşkil edeceğini ifade etti.