Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

 

 

Afyon Eğitim Vakfı 33. Genel Kurulu, Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nde gerçekleştirildi.

 

Afyon Eğitim Vakfı’nın 33. Genel Kurulu, Türk Eğitim Derneği Afyon Koleji’nde, Vakıf’ın tabi üyeleri, genel kurul üyeleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız iştirak etti.

Afyon Eğitim Vakfı ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Adnan Demirel ve Musa Bursalı da Yönetim Kurulu olarak Genel Kurul’da hazır bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Genel Kurul Divanı’na AEV’in önceki Yönetim Kurulu Başkanı M.Şükrü Koçoğlu, AEV Genel Sekreteri Murat Diker ve AEV Muhasip Üyesi Kadir Pancaroğlu seçildi.



Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan AEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Değerli Yönetim Kurulu üyelerimize, Genel Sekreterimize ve Kadir Pancaroğlu’na teşekkür ediyoruz. Emekleri çok geçti. Bu Kolej’in bulunduğu arsa, Hazine’ye aitti. Bir eğitim kurumuysanız, tahsis edilen binanın üzerinde bir eğitim tesisi varsa, Bakanlar Kurulu kararı ile vergiden muafsanız, emlak değerinin yarısına arsayı alma hakkı verdiler. Düzenlemeye göre yüzde 30’u peşin; kalanı 6 ayda bir taksitlerle, 5 yılda ödenecekti. Bunun üzerine Sayın Valimiz’in başkanlığında, o zamanın Belediye Başkanı, şimdi İl Genel Meclisi Başkanı ve Vakıfımız’ın İkinci Başkanı Sayın Burhanettin Çoban Bey, ben ve Genel Sekreterimiz Murat Diker Bey, İstanbul seyahatine çıktık ve bu seyahat çok verimli geçti. 31 Aralık 2018’de, saat 16:30’da parayı yatırdık ve arsanın sahibi olmuş olduk. Tüm katkı sağlayanlara, manen bizim en büyük destekçimiz olan Sayın Valimiz’e, Sayın Belediye Başkanımız’a, Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e, tüm milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Serteser, şöyle devam etti:

“Bu arsanın satın alınması bizim için önemliydi. Buradan hazineye ödenen kira artık bize ödenmeye başlayacaktı. Burayı kiralayan Park Grubu, kirasını bize ödemeye başlayacak. Bu konuda da Sayın Mustafa Enis Arabacı ile de mutabık kalındı. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Daha borcumuz var, ama inşallah bunu halledeceğiz. Artık orta büyüklükteki vakıflar arasındayız. Çünkü 500 burs sayısını geçmiş durumdayız. 1000 kişiden fazla kişiye burs veren vakıflar ise büyük vakıf statüsüne geçiyor. Gelir seviyesi ne olursa olsun, tüm Afyonlu hemşehrilerimizin desteğini almak için başlattığımız SMS kampanyasına da destek olundu. Bu konuda da Seçkin Köse Bey’e teşekkür ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizin SMS desteğinin devamını bekliyoruz. Amacımız, başarımızı her geçen yıl artırarak örnek bir Vakıf olmaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız.”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da selamlama konuşmasında önemli vurgular yaptı. Tutulmaz, “Afyon, son yıllarda yapılan etkinliklerle adından söz ettirmeye başladı. Afyon, termalin, lezzetin, sporun merkezi olması yanında eğitimin de merkezi olma yolunda ilerliyor. Yeni Üniversite’nin etkisiyle, yeni yatırımlarla Afyon, bölgenin eğitim merkezlerinden birisi olacak. Topluma yön verecek en önemli konu eğitimdir. Biz, eğitimin kültür ile ilgili alanına daha fazla eğilmeliyiz. Bizim okul binası anlamında

bir eksiğimiz yok. Bir iki okul hariç tek eğitime geçmek üzereyiz. Altyapı olarak bir sıkıntımız yok. Derslik başına düşen öğretmen ve öğrenci başına, çok öndeyiz. Bunda işadamlarımızın da payı var. Son yıllarda devletimizin yaptığı yatırımın 4’te 1’i oranında işadamlarımız tarafından yatırım yapıldı, bu bize büyük bir ivme kazandırıyor. Sayın Başkan ve Yönetimi’ni kutluyoruz, iyi bir çalışma sergiliyorlar” dedi.

Genel Kurul’da Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri, denetim raporu ve 2020 yılı tahmini bütçesi oybirliğiyle ibra edildi. Afyon Eğitim Vakfı’na 50 bin lira ve üzerinde bağışta bulunan iş insanları Hüseyin Özdilek, Özcan Hallaç, Reşat Nuri Türkeli ve Fehmi Denizli’nin, Afyon Eğitim Vakfı Şeref Üyesi olması da yine oybirliğiyle kabul edildi.