Afyonkarahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliğinde düzenlenen üniversiteye hazırlık destekleme ve yetiştirme kursları Uydukent İş Merkezi'ndeki ASO Kurs Merkezi'nde başladı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Afyonkarahisar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliğinde düzenlenen üniversiteye hazırlık destekleme ve yetiştirme kursları Uydukent İş Merkezi'ndeki ASO Kurs Merkezi'nde başladı.





 Uydukent İş Merkezi'nde daha önce Bilgi Evi olarak hizmet veren ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tüm araç ve gereçleriyle yeniden yapılandırılarak Halk Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen Kurs Merkezi, üniversiteye hazırlık destekleme ve yetiştirme kurslarının açılış programıyla yeniden faaliyete başladı. Liseden mezun olmuş 568 öğrencinin bu dönem eğitim alacağı destekleme kursu için yeni müfredata uygun olarak hazırlanan "Tüm Dersler Konu Özetli Çözümlü Soru Bankası" kaynak kitabı ile her hafta düzenli olarak yapılacak deneme sınavı kitapçıkları da yine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılandı.





Açılış programına, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurs öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Programda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş, 9 derslik, 1 çok amaçlı salon, 1 öğretmen odası ve dinlenme salonundan oluşan kurs merkezinde, 16 branş öğretmen ve 1 rehber öğretmen ile 568 öğrenciye eğitim verileceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise daha önce Halk eğitim Merkezi'nde mevcut imkanlar nedeniyle sınırlı sayıda öğrenciye yönelik açtıkları üniversiteye hazırlık kursları için her zaman böyle bir merkeze ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bu noktada, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in devreye girdiğini belirten Yalçın, "Sağolsun Belediye Başkanımızın teklifi sonucunda, gerçekten ihtiyacımız olan bu kurs merkezi, ciddi bir şekilde hizmet verecek bir kurum haline dönüştü. Başkanımız bununla da yetinmedi. Kurs merkezinin tüm donanımı ve araç gereçleriyle birlikte kaynak kitaplarını da karşıladı. Bu vesileyle Sayın Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Sadece okulda değil, okul dışında da böyle bir hizmet sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, konuşmasının son bölümünde kursa katılan öğrencilere şöyle hitap etti: "Sevgili öğrencilerimiz, buraya gönüllük esasıyla geliyorsunuz ve her birinizin ayrı ayrı hedefleri var. Hedeflerinize ulaşmanız bizim için mutluluk kaynağı olacaktır. Sizlerden tek ricam, kursa sıkı bir şekilde devam edip, planlı bir şekilde çalışarak hedeflediğiniz üniversitelere yerleşmenizdir. Başarılı olmanız sizleri bir kez mutlu ediyorsa inanın bizi 10 kez mutlu edecektir."  

Eğitime destek projelerinden bir yenisini daha hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise seçim öncesi sık sık dile getirdiği 'eğitim destek vereceğiz' sözünü yerine getirmenin de ayrıca gururunu yaşadıklarını söyledi. Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Başkan Zeybek, "Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerimize destek olmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız proje çerçevesinde, Belediyemize ait bu yeri Kurs Merkezi olarak kullanılmak üzere Halk Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. Söz verdiğimiz gibi kursun kaynak kitap ihtiyacını da karşıladık" dedi.

İlk, orta ve lise öğrencilerine yönelik eğitim bursu ödemelerinin de gelecek aydan itibaren yapılacağını açıklayan Başkan Zeybek, kitap okuma yarışması için belirlenen kitapların sömestri tatilinden sonra tüm okullara dağıtılacağını söyledi. Belediye olarak eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Mehmet Zeybek, "Bu vesileyle kursa katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah ümit ettikleri üniversitelere ulaşırlar. Konu eğitim olunca değerli öğretmenlerimizi de unutamayız. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 Yapılan konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve kurs öğretmenleri tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bastırılan kaynak kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Daha sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş ile birlikte bir sınıfta derse katılan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, öğrencilere başarılar diledi.