Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, Mesleki Paylaşım Günleri kapsamında Pet Burada firması sahibi Veteriner Hekim Bülent Dölen’i konuk etti.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, Mesleki Paylaşım Günleri kapsamında Pet Burada firması sahibi Veteriner Hekim Bülent Dölen’i konuk etti.

Veteriner Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Civelek, Mesleki Paylaşım Günlerini önemsediklerini ifade etti. Civelek, “Mesleki Paylaşım Günleri, alanında önemli işlere imza atmış büyüklerimizin, arkadaşlarımızın tecrübelerini paylaştığı ve öğrencilerin de soruları ile onları terlettiği günler olarak karşımıza çıkıyor. Bu sene Bülent Bey altıncı konuğumuz, 4 konuğumuz daha var. Son 2 konuğumuz Tiran’dan, bizim buradan kendi mezun ettiğimiz evlatlarımız. Tiran’da hayvan hastanesi açmış 2 genç arkadaşımız. Gelecek dönemde bu işe devam edeceğiz. Bu sefer portföyü değiştireceğiz. Mesleki alanımızda faaliyet gösteren ama veteriner hekim olmayan iş insanlarını da sizinle buluşturacağız” diye konuştu.

Etkinliğin  davetlisi olan Pet Burada firması sahibi Veteriner Hekim Bülent Dölen ise Veteriner Fakültesi öğrencilerine mesleki deneyim ve tecrübelerini aktardı. Küçük bir klinik açarak meslek hayatına başladığını ve 17 yıl klinisyen veteriner hekim olarak çalıştığını söyleyen Dölen, şunları paylaştı:

“Öğrencilik sıralarından 1990’lı yılların başında geçtim. Ben İstanbul’da okudum. İstanbul mezunuyum. Küçük hayvan veteriner hekimliği çok bilinmiyordu. Kapalı bir kutuydu. Bu sıralardan geçtim ama şu an hiç hayalimde olmayan bir sektörde başarı sağladım. Bunun temelinde yine veteriner hekimlik yatıyor. Küçük bir klinik açarak meslek hayatına başladım ve 17 yıl klinisyen veteriner hekim olarak çalıştım. Şu an İstanbul’da bin civarında veteriner kliniği var. Bunlardan 140 başhekim ile çalışma şansım oldu. 2012 yılının başlarında radikal bir kararla klinisyenliğin zirvesindeyken, bir anda artık yorulduğumu düşünerek e-ticarete atıldım. E-ticarette de hiç olmayan bir şeyi, tüccarların mantığından çıkartarak veteriner hekim mantığına sokmaya çalıştım. Bir e-ticaret siteyi kurdum. Sonra marka değer kazanmaya başladı. 10. yılın sonunda Pet Burada yaklaşık 10 milyon dolarlık bir şirket halini almaya başladı. Sonra, bir şey fark ettim. Ben, para kazanmak için çalışmamışım sadece, mesleğimi hobimle birleştirerek daha iyisini yapmaya çalışırken para kazanmışım. Biz önce itibar kazanmanın peşinde olduk. Sonra baktık ki para kazanılıyormuş. Çünkü birileri size o parayı veriyor, yeter ki siz başarılı olun. Bu başarının arkasında tedaviler, süreçler sizin misyonunuz oluyor. Size tavsiyem 2 şeyden vazgeçmeyin. Birincisi yabancı dil, ikincisi ise vicdanlı insan olmak. Bu ikisi çok önemli. Veteriner hekimseniz kesinlikle vicdanınızdan vazgeçmeyin.”

Davetlilerin sunumları ve sorular sonrası etkinlik, günün anısına plaket takdimi ile son buldu.Mesleki Paylaşım Günleri; 28 Kasım 2019 Perşembe günü Kaptan-Veteriner Hekim Fatih Türktan, 12 Aralık 2019 Perşembe günü İzmir Hayvan Hastanesinden Veteriner Hekim Aykut Çokoğullu, 20 Aralık 2019 Cuma günü ise Vet Hospital Tirana’dan Veteriner Hekim Emre Aslan ile Veteriner Hekim Marvin Brahja’nın katılımı ile devam edecek.