Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda Afyonkarahisar'ın ve vatandaşların sorularını gündeme getirdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın ve vatandaşların sorunlarının takipçisi olmaya devam ediyor.

AFSÜ'DEKİ PERSONEL SORUNUNU GÜNDEME GETİRDİ

Meclisi Genel Kurulu'nda AFSÜ'de yaşanan personel sorununu dile getiren Köksal, "Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine (AFSÜ) bağlı başta Onkoloji Hastanesi olmak üzere, hastanelerde ciddi anlamda temizlik personeli ve güvenlikçi eksiği vardır. Bu konudaki personel yetersizliği gerek Üniversite Rektörü gerekse Başhekim tarafından ilgili yerlere iletilmiş olmasına rağmen hâlâ bu sorun giderilememiştir. Bu durumda da tedavi için gelen hemşehrilerimiz, hastalar mağdur olmaktadır. Bu sıkıntının en kısa sürede giderilerek temizlik ve güvenlik personeli alımı yapılması hem hastane için sorunu çözecek hem hasta mağduriyetini önleyecek hem de iş bekleyen bir sürü Afyonkarahisarlı hemşehrimiz için de iş kapısı olacaktır. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz." dedi.

KUDUZ HASTALIĞI SONRASI KÖYLÜNÜN TELEF OLAN HAYVANLARININ ZARARI GİREDİLMELİ

Afyonkarahisar'ın köylerinde yaşanan kuduz hastalığı sonrası köylülerin mağdur olduğunu kaydeden Köksal, "Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ne bağlı Balçıkhisar Köyü ile Dinar İlçesi'ne bağlı Göçerli Köyü'nde büyükbaş hayvanlarda kuduz hastalığı tespit edildi. Köylüler kuduz yüzünden telef olan hayvanlarının zararının giderilmesini ve özellikle sokaklarda başıboş dolaşan köpeklerle ilgili gerekli muayene ve tedbirlerin bir an önce uygulanmasını istiyorlar." diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞLARI ÖDENDİ, ÖDEMELER BUNDAN SONRADA DÜZENLİ YAPILMALI

Afyonkarahisar Karayolları 31. Şubede çalışan taşeron işçilerin 3 aydır maaş alamadıklarını gündeme getirerek yetkililere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Köksal, "Geçtiğimiz hafta, üç aydır maaşları ödemeyen Karayolları taşeron işçilerinin mağduriyetini dile getirip yetkililere çağrıda bulunmuştum. Yapmış olduğumuz görüşmeler ve çağrı neticesinde taşeron işçilerinin maaşlarının ödendiği bilgisine ulaştık. Bundan sonra taşeron işçilerin maaşlarının düzenli bir şekilde, aksatılmadan emeklerinin, alın terlerinin ödenmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SOSYAL TESİS ÇALIŞANLARINA KADRO VERİLECEK Mİ?

Sosyal tesis çalışanlarına kadro verilmesi gerektiğinin altını çizen Köksal, "Orduevleri, polisevleri, vilayetevleri, öğretmenevleri, üniversiteler, jandarma sosyal tesisleri, üniversite ve bakanlık sosyal tesisleri, misafirhaneler gibi devletin kurum ve kuruluşlarında döner sermayeden maaş alan ve hiçbir iş garantisi olmayan, devletin en üst kademesinden en alt kademesindeki memura kadar herkese hizmet veren on binlerce sosyal tesis çalışanı zor şartlar altında çalışmakta, zaman zaman sağlığından olmakta, en ufak bir sıkıntıda tazminatsız işten atılmaktadır. Onlar da herkes gibi güvenceyle çalışmak istemekte, kadro beklemektedir. Buradan soruyoruz: Bu sosyal tesis çalışanlarına kadro verecek misiniz?" şeklinde konuştu.

MEVSİMLİK İŞÇİLERE AKP TARAFINDAN VERİLEN KADRO SÖZÜ TUTULACAK MI?

Mevsimlik işçilere AKP tarafından kadro sözü verildiğini hatırlatan Köksal, "5620 sayılı Kanun’a tabi olan başta orman, tarım, demir yolları, ÇAYKUR, kara yolları olmak üzere, yaklaşık 27 bin geçici mevsimlik işçi daimî olarak çalışmak, kadro almak, her ay evine rahat bir şekilde ekmek götürmek istiyor. Seçim dönemi AKP tarafından onlara verilen kadro sözü tutulacak mı? Yine, noterlerin yanında çalışan, hiçbir özlük hakları olmayan, görevleriyle ilgili işledikleri suçlardan dolayı devlet memuru statüsünde yargılanan ancak iş ilişkisinde “özel eleman” olarak nitelendirilen, iş ilişkisinde “devlet memuru” olarak görülmeyen noter kâtiplerine karşı da bu haksızlığın giderilerek özlük haklarının verilmesi gerekmektedir. Bu konuda da AKP kanadından gelecek herhangi bir teklif var mıdır?" dedi.

IŞIKLAR HALKI FABRİKA BACASINDAN ŞİKAYETÇİ..!

Işıklar Kasabası'nda yaşayan vatandaşların şeker fabrikasının bacasından yağan siyah tozlar nedeniyle sağlıklarının tehdit altında olduğunun önemle altını çizen Köksal, "Afyonkarahisar’da özelleştirilen

şeker fabrikasından kaynaklı sıkıntılar bitmek bilmiyor. Bir yanda işten çıkarılan işçiler, pancarda gösterilen yüksek fireler, nakliyecilerin ödenmeyen ücretleri; diğer yanda fabrikanın bacasından Işıklar kasabasına yağan siyah tozlar kasaba halkının sağlığını tehdit etmekte. Özellikle kasabada yaşayan çocuk ve yaşlılar bu yüzden sürekli hastalanmaktadır. “Şeker fabrikalarını satmayın.” dedik, sattınız; satış sonrası pancar üreticilerini, nakliyecileri, işçileri dinlemediniz. Bugün de insan sağlığını tehdit eden fabrika bacasını doğru dürüst denetleyin, vatandaşı hasta etmeyin diyoruz. Sizin yandaşlarınızı zengin etmek uğruna o bölgede yaşayan hemşehrilerimizin sağlığını hiçe saymanıza müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

ORTAKARABAĞ ÇAĞRIMIZ SONRASI SUYA KAVUŞTU, ANCAK HALA SIKINTI DEVAM EDİYOR

Bolvadin İlçesi'ne bağlı Ortakarabağ Köyü’nde "40 gündür akmayan sular" için muhtar ve köylülerle birlikte çağrıda bulunduğunu kaydeden Köksal, "Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'ne bağlı Ortakarabağ Köyü’nde kırk gündür akmayan suların akması için, köyün suya kavuşması için muhtar ve köylülerle birlikte çağrıda bulunmuştuk. Şahsımın köye yaptığı ziyaret ve akabindeki çağrı neticesinde köy, kullanım suyuna kavuştu. Bu nedenle, çağrımıza kulak verip geç de olsa köyün kullanma suyuna kavuşulmasını olumlu buluyorum. Ancak içme suyu konusunda hâlâ sıkıntı devam etmekte. Buradan yetkililere sesleniyorum, köyün içme suyuna kavuşması için de bir an önce girişimde bulunup gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.