Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe mâlolmuş bir lider olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Zeybek; "Atatürk'ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin öncelikli görevi; onun bu ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün ileri bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler istikametinde varlığını sürdürmektedir.

Bugün gelinen noktada, Türkiye'miz sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim ve sağlık alanındaki devasa gelişmeleriyle, tarım ve turizmdeki başarılarıyla, modern şehircilik uygulamalarıyla, her alanda standartlarını yükselterek, yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine bunu da yine Atatürk'ün istediği gibi çalışarak, üreterek yapacaklarına inancım tamdır. O'nun düşünce sisteminin bir geçmiş değil gelişerek devam eden bir gelecek olduğunu asla unutmamalıyız.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.