Büyük bir başarıya imza atarak gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar’a UNESCO’dan ‘tebrik’ mektubu geldi.  

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Büyük bir başarıya imza atarak gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar’a UNESCO’dan ‘tebrik’ mektubu geldi.

 

UNESCO Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ernesto Ottone tarafından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e gönderilen mektubunda Gastronomi (Yemek Sanatı) alanında Afyonkarahisar’ın Yaratıcı Şehirler Ağ’ına kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğu bildirilirken,  ” bu başarıdan dolayı sizi tebrik etmeme izin veriniz.” denildi.

 

 UNESCO Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ernesto Ottone, “Şehirlerimizde yaşayan sakinlerimiz için ortak amacımız olan yaratıcı şehirlerimizin sürdürülebilir, kapsayıcı, güvenli ve esnek hale getirilmesinde UNESCO ve şehrimiz ile verimli işbirlikleri yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

 

Kendisine gönderilen mektuba ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise ilimizin kültürel gelişimine katkıda bulunmak adına UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 Şehrimiz artık yöresel lezzetleriyle tüm dünyanın kabul ettiği tescilli bir il olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek; “Ancak bunu başarmak hiç kolay olmadı. Bu konuda, bize öncülük eden destekleriyle bize güç veren Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Zafer Kalkınma Ajansımıza, işadamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık, ilimizin yöresel lezzetleri daha da ön planda olacaktır. Turizm alanında çok önemli gelişmeler kaydedilecektir. Yıllardır yürütülen markalaşma çabaları da "Gastronomi Şehri Afyonkarahisar" sloganıyla desteklenecektir” dedi.