Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Hamm Büyükşehir Belediyesi yetkililerini makamında kabul etti.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Hamm Büyükşehir Belediyesi yetkililerini makamında kabul etti.

AKÜ’nün Erasmus+ ortağı ve Afyonkarahisar’ın kardeş şehri olan Hamm’dan gelen heyette Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal, Uyum ve Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ile Sosyal, Uyum ve Entegrasyon Dairesi Mülteciler İdari Personeli ve Afyonkarahisar Kardeş Şehir Koordinatörü Sinan Karaağaç yer aldı.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. İhsan Celil Demir ile UİM Öğr. Gör. Fadime Okay’ın da yer aldığı ziyarette, ikili iş birliğinin arttırılması ve ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalara ilişkin konular ele alındı.

Görüşmede Erasmus+ kapsamında yeni dönemde başvurusu yapılacak Avrupa Birliği Projelerinden Stratejik Ortaklıklar, Gençlik Değişimi Projeleri ile Avrupa Gönüllü Hizmeti alanında fikir alışverişinde bulunulurken; personel ve öğrenci staj hareketliliklerinin devam ettirilmesi, ortak etkinlikler düzenlenmesi, ortak akademik araştırma projelerinin yürütülmesi ve bilgi paylaşımı gibi hususlar da değerlendirildi.

Daha sonra ise Hamm Büyükşehir Belediyesi Sosyal, Uyum ve Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ile Sosyal, Uyum ve Entegrasyon Dairesi Mülteciler İdari Personeli ve Afyonkarahisar Kardeş Şehir Koordinatörü Sinan Karaağaç, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette anabilim dalı öğretim üyeleriyle Avrupa Birliği Projelerinden olan Stratejik Ortaklıklar Projesi hakkında müzakerelerde bulunuldu ve fakülte hakkında bilgiler alındı.