AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak muhtarların, her hanenin sevincini de hüznünü de bilen kişiler olduğunu ifade etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak muhtarların, her hanenin sevincini de hüznünü de bilen kişiler olduğunu ifade etti.

19 Ekim 1829 tarihinde Osmanlı Devleti tarafından faaliyete başlayan muhtarların, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “Muhtarlık müessesi bugün 190. Yılını kutluyor. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız ile devlet arasında köprü vazifesini gören demokrasinin yapı taşlarıdır” dedi.

Sezen, “Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimleri gücü büyük önem arz ediyor. Muhtarlarımız da gücünü önce halkımızdan alıyor, sonra da hükümetimizin verdiği desteklerden. Cumhurbaşkanımız belirli sürelerde muhtarlarımızı Külliyeye davet ederek bir araya gelip talep ve önerilerini bizzat kendilerinden dinliyor. Halkımızın gözümüzde muhtar, mahallesindeki her bir hanenin sevincini de hüznünü de en iyi bilen ve bilmesi gereken kişidir” dedi.

“Muhtarlıklarımızın özlük haklarının yanında bir çok talepleri yerine getirilmiş ve bu uygulamalar da AK Parti hükümetleri döneminde olmuştur” diyen Sezen mesajını, “İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemi'ni kuruldu. AK Parti öncesi bu tür uygulamalar yoktu. Bütün bunlar, AK Parti hükümetlerinin muhtarlık müessesesine verdiği önemin bir ifadesidir. Bu vesileyle başta şehrimizde görev yapan muhtarlar başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutlar başarılı ve hizmet dolu bir yıl geçirmelerini dilerim” ifadeleri ile noktaladı.