İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerin yanı sıra; Nazife Lafçı, Sevgi Ayar ve Neriman Sarı hazır bulundular.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerin yanı sıra; Nazife Lafçı, Sevgi Ayar ve Neriman Sarı hazır bulundular.



İYİ Parti il Başkanı Mehmet İnkaya, Barış Pınarı Harekâtına İYİ Parti olarak destek verdiklerini söyledi. İnkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yaşatmak için yapılan bir harekâtı İYİ Parti olarak destekliyor ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz” dedi



İYİ Parti il Başkanı Mehmet İnkaya, kahraman Türk Ordusunun askerlerince yürütülen Barış Pınarı Harekâtında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, Türk Milletine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. İnkaya, “Fransa Milli Futbol Takımıyla oynadığımız maçta Fransa’da 1-1 berabere kalarak gurup birinciliğini devam ettiren, Türk Milli Futbol Takımımızı kutlarım. İyi ki varsınız, gururumuz ve moral kaynağımız oldunuz.” dedi.



Afyonkarahisar Belediyesi’nin ilin biriken sorunlarından sadece birisi olan yaya kaldırımlarında halkın yürüyüşünü kolaylaştırma çalışmalarını olumlu bulduklarını açıklayan İnkaya, “Ancak yaya kaldırımlarındaki zemin yükseklik farklılıkları, yerde kullanılan malzemenin kaygan oluşu engelli araçlar, bebek arabaları v.b araçların yaya kaldırımına çıkış noktalarındaki yetersizliklerinde giderilmesi gerekmektedir. Afyonkarahisar’ımızda park ve trafik sorunu had safhaya ulaşmıştır, araç ve gereçlerin düzensiz parkları, kaldırımlarda yapılması gereken düzenlemelerinin yapılamaması sonucunda, yayalar kendilerine ayrılan yerlerden yürüyemiyorlar.” diye konuştu.



“Afyonkarahisar Belediyesi’nin yapması gereken bir işi daha buradan duyurmak istiyorum.” diyen İnkaya, “Bazı esnafların dükkânlarının önündeki karayolunda araçlarına yer açmak için dubalar, demir sehpalar, sandalyelerle, yer açmaları, engellenmeli, eğer o yeri işgal zorunlu ise Belediyece bir yaptırım uygulanmalıdır. Market denilen büyük bakkalların mal indirmeleri halkın yaya kaldırımı az kullandığı saatlere denk getirilmeli. Sağlıklı insanların dahi zor geçtiği bu yük indirme sehpalarından hastaların, engellilerin, çocuklu kadınların, geçmeleri mümkün değil. Haliyle araçların geçtiği yerden yoldan geçmek zorunda kalıyorlar. Bu da trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.” şeklinde konuştu.



Afyonkarahisar Belediyesi’nin seçimlerden önce verdiği vaatlerin unutulduğunu, gündemin Türk ordusunun Barış Pınarı Harekâtı ile birlikte unutulduğunu söyleyen İnkaya şu ifadeleri kullandı: “Hâlbuki hayat devam etmektedir. Kahraman Türk Ordusuna sınır dışı Harekâtı’nda İyi Parti olarak başarılar diliyor ve ordumuzun yanında olduğumuzu bir kere daha duyuruyoruz. Kahraman Türk Ordusu tarihten gelen kahramanlıklarıyla milletini, memleketini korumayı kollamaya görev edinmiş, disiplinin temsilcisi bir ordudur. Kahraman ordumuzun yüce Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini kollama amacıyla Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmasını farklı anlamlara çeken Avrupa ülkelerini ve İslam kardeşi dediğimiz ülkelerin, güvenlik amaçlı yaptığımız Harekâtı kınamalarını esefle izledik. Avrupa’da bir Macaristan dışında hiçbir ülke yaptığımız Harekâtın güvenliğimiz için olduğunu anlamak istemedi.”



1974 yılında Kıbrıs Devleti’nde Türk halkına yapılan zulmü durdurmak için Ada’ya giden Mehmetçiğin hatırını ve döktüğü kanı görmezden gelen KKTC Cumhurbaşkanını eleştiren İnkaya, “KKTC Cumhurbaşkanı bile, akan kanı Kıbrıs’ta akan kana benzetti. Hâlbuki Kıbrıs ta yapılan harekâtta, Suriye’ye yapılan harekâtta, mazlumu ve mağduru korumak amaçlıydı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yaşatmak için yapılan bir harekâtı İyi Parti olarak destekliyor ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz ve diyoruz ki dış politikada hem dostlarımızı daha çoğaltıp çok çalışıp kendimizi iyi tanıtacağımıza inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu zorlu sınavı da başarıyla verecektir.” ifadelerine yer verdi. İnkaya sözlerine Faruk Nafiz Çamlıbel’in “Bayrak Altında” adlı şiirinden bir dörtlük okuyarak tamamladı.