Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

 Kıymetli basın mensupları, çok kıymetli dava kardeşlerim hepinizi hürmetle selamlıyorum, esselamü aleyküm.

 Bugün 14 Ekim 2019. Bilindiği gibi ordumuz Suriye ‘deki terör örgütlerine” Barış Pınarı” harekatı düzenlemiştir. Ülkemizin güvenliğini tehdit edecek olan böyle bir girişime elbette sessiz kalınamazdı. İktidarın kararıyla bu harekat başlatıldı. Bizim ordumuz ülkemizin gözbebeğidir. Hangi şart altında olursa olsun, verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceği konusunda hiçbir tereddütümüz olamaz. Cenabı Allah, ordumuza güç kuvvet versin, yardımını, rahmetini eksik etmesin. Bu görev esnasında askerimize kolaylık versin. Gereken faaliyeti yapıp, burunları dahi kanamadan geri dönmelerini nasip etsin diye dua ediyoruz. Bu vesileyle de Türkiye’de yaşayan çoğu insanın yapacağı gibi bizde ordumuza tam destek veriyoruz. Allah yardımcıları olsun. 

 

 Dost ve düşmanın daha net seçildiği bu zamanda, yıllardır stratejik ortağımız, müttefikimiz diye adlandırıldığımız ABD başkanı çıkıp “ekonominizi yok ederim” gibi bir tehditte bulunuyor. Öte yandan “nihai hedef” olarak belirlenen AB’nden ise yaptırım kararları geliyor. Bu tehditlere ve yaptırımlara boyun eğmeden gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Ancak ne ABD’den, ne de AB’den bize dost olmayacağını net olarak görmemiz gerekmektedir. Sınırlarımızda yaşanan gelişmelerin tamamı Büyük Ortadoğu Projesi adı altında yürütülen Büyük İsrail Devleti’ni kurma planlarının parçasıdır. Büyük İsrail Devleti sınırları ise ülkemizin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini de içine almaktadır. Bu gerçek hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Dostlarımızı, ortaklarımızı ve müttefiklerimizi seçerken bu hususa dikkat ederek seçmeliyiz.

 

 Her zamankinden daha fazla kardeşliğe, daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu  bu günlerde herkesin sözlerine dikkat etmeleri gerekliliğini ifade etmek istiyoruz. Özellikle siyasilerin çok daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Elbette iktidarın bu konudaki sorumluluğu daha fazladır. İktidar bütün insanları kuşatıcı bir üslup kullanmalıdır. Bizim arzu ettiğimiz tablo cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin, siyasi parti liderleriyle birlikte bir bilgilendirme toplantısı yaparak gelişmeler ve hedefler hakkında bilgilendirme yapması ve siyasi parti liderleriyle birlikte bir fotoğraf vermesidir. Böyle bir fotoğrafın birlik ve beraberliğimize vereceği katkı çok fazla olacaktır.



 Bu bir askeri operasyondur. Askerin işini askere bırakmalıyız diye düşünüyoruz. Harekatın en ince ayrıntılarına kadar televizyon ekranlarında tartışılmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Her şey her yerde konuşulmaz, konuşulmamalı. Muhakkak söylenilmesi gerekenler varsa, bunun yeri televizyon ekranları değil, ilgili kurumlardır.



 Harekat hakkında herkesin bir düşüncesi, bir bakış açısı, söyleyecekleri olabilir. Bizimde  sebep-sonuç ilişkileri açısından, izlediğimiz dış politika açısından, terör örgütleriyle yaptığımız mücadeleler açısından söyleyecek pek çok sözümüz var. Ancak biraz önce belirttiğim gibi bu gün bunları konuşmak için uygun bir zaman değil. Gün askerimize destek olmak ve dua etmek günüdür. Bu vesileyle cenabı Allah’tan askerimize yardımcı olmasını niyaz ediyor, başlatılan harekatın en kısa sürede hedefe ulaşıp askerlerimizin burunlarının dahi kanamadan memlekete dönmeleri için dua ediyorum. Operasyon süresince şehit olan asker ve sivillerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah yardımcımız olsun. Hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.



Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan