Afyonkarahisar sahip olduğu tarihi, kültürü, gastronomisi, termali ve doğal dokusu ile sosyal medya fenomenlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Sosyal medya fenomenlerinin Afyonkarahisar ilgisi artıyor



Afyonkarahisar sahip olduğu tarihi, kültürü, gastronomisi, termali ve doğal dokusu ile sosyal medya fenomenlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.



Türkiye’nin önde gelen fenomenlerinden Önder Koca, Kenan Yıldırım, Kayhan Devrim Algan ve Kemal Kaya, tarihi Afyon konakları, Mevlevihane ve Frigya Vadileri başta olmak üzere şehrin önemli noktalarını gezerek gördüklerini takipçileri ile paylaştılar.



Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi koordinasyonunda şehir gezisi yapan fenomenlerin ilk durağı tarihi Afyon Konakları oldu. Bu bölgede Karahisar Kalesi eteklerinde bulunan konakları, tarihi Ulu Camiyi ve Mevlevihane’yi inceleyen fenomenler, burada gördüklerini sosyal medya araçları üzerinden takipçileri ile paylaştılar. Heyetin bir sonraki durağı İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini Köyü oldu. Frigya Vadileri içerisinde bulunan köyde, kilise, mezar ve Avdalaz Kalesi’ni inceleyen fenomenler, daha sonra Üçlerkayası ve Döğer bölgesinde bulunan peri pacalarını gözlemledi.



BURASI BENİM RUHUMU DİNLENDİRİYOR

İnstagram üzerinden yaklaşık 550 bin takipçisi olan Önder Koca, Afyonkarahisar’ın ruhunu dinlendirdiğini söyleyerek şöyle konuştu: “İnstagram’da tanıtım fotoğrafları çekiyorum. 550 bin kişilik bir ailem var. Türkiye’nin tanıtımını yapıyorum genelde. Afyon’a geldim, burası aynı zamanda benim memlketim. Şu anda Frigya’dayız. Burası anlatılmaz, yaşanır. Büyülü bir coğrafya. Mağaralar, kiliseler, şapeller, köy halkı… Burada vakit geçirilebilecek pek çok ortam mevcut. Aynı zamanda doğal güzellikleri, gastronomisi, bir çok şey sizleri bekliyor. Ben her geldiğimde ruhumun dinlendiğini hissediyorum. Burada kendimi dinliyorum. Zamanın sesini duyuyorum. Gerçekten güzel yerler, gelip görmenizi dilerim.”



FRİGYA’DA İNSANIN NUTKU TUTULUYOR

Seyahat noktasında fotoğraf ve blog yazıları yazan ve instagram üzerinden yaklaşık 450 bin takipçisi olan Kayhan Devrim Algan ise, Frigya Vadileri’nde nutkunun tutulduğunu söyledi. Afyonkarahisar’a her mevsimde gelinebileceğini kaydeden Algan, “Afyon’u inanılmaz manzaraları, doğası, tarihi ile tekrar tekrar gelinmesi gereken bir yer olarak düşünüyorum. Her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Kirazların açtığı dönemde, haşhaş tarlalarının çiçek açtığı dönemlerde gelinebilir. Kış aylarında gelinebilir. Sadece termal olarak tanımlamamak gerekiyor. Doğaseverlerin bu coğrafyayı keşfetmesi gerekiyor. Beni Frigya etkiledi. Burada köylerin vadi ile iç içe geçmiş olması, geçmişle günümüzün harmanlanmış olması, gerçekten insanın nutku tutuluyor diyebilirim.” diye konuştu.  



HER GELDİĞİMDE FARKLI ZENGİNLİKLERİ KEŞFETTİM

Seyahat ve yeme içme yazıları yazan, Youtube üzerinden içerik üreten Kenan Yıldırım ise, Afyonkarahisar’a her geldiğinde farklı zenginlikleri keşfettiğini söyleyerek, “Afyon’a daha önce gelmiştim. Gelip gördüğümde her seferinde farklı bir zenginliği gördüğüm bir coğrafya burası. Doğrusu bilmiyordum böyle bir yer olduğunu. Kışın gelince termalleri ayrı bir güzel oluyor. Afyon, insanların önyargılarını aşarak gelebileceği bir yer. Öncesinde bende Afyon’un bu kadar zenginliği olduğunu bilmezdim. Birkaç defa geldiğimde benim için daha tercih edilen bir yer oldu. Yaz döneminde doğa yürüyüşü, kampçılık, termal ve yeme içme için güzel bir nokta. Bu şehir pek çok insana hitap ediyor.” dedi.

 

 MUHTEŞEM BİR COĞRAFYA

Seyahat yazarlığı yapan Kemal Kaya ise, Frigya Vadileri’nin muhteşem bir coğrafya olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Frigya coğrafyasına ilk kez geliyorum. Hep merak ettiğim, görmek istediğim, keşfetmek istediğim bir ortamdı. Güzel bir mevsimde dolaşıyoruz. Önce Afyon’un merkezini dolaştık. Şimdi Ayazini köyünde Avdalaz Kalesi’nde bulunuyoruz. Burada 360 derece ile güzellikleri görebiliyoruz. Muhteşem bir coğrafya. Birkaç gün boyunca keşfetmeyi seven insanların vakit geçirebileceği enfes bir coğrafya.”.