Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Zafer Teknopark A.Ş.) 2019 yılı 6. Yönetim Kurulu toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Zafer Teknopark A.Ş.) 2019 yılı 6. Yönetim Kurulu toplantısı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Yeşilay, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Ramazan Gündağ, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ile Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş katıldı.

Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuşmasında iki farklı il ve iki farklı üniversite ortaklığında kurulan Türkiye’nin ilk Teknoparkı olan Zafer Teknoparkın, üniversite sanayi işbirliğinin tesis edilmesinde önemli bir fonksiyon icra ettiğini, bunun için faaliyetlerini önemsedikleri ifade etti.

2019 Olağan Genel Kurul sonrasında yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, 2019 yılı içerisinde Teknoparkta yürütülen projeler ve Teknopark faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Kandemir ayrıca Teknopark proje çıktıları ve değerlendirilen AR-GE projelerinin sayı ve nitelik olarak ne tür özellikler içerdiği ile ilgili yönetim kurulu üyelerini bilgilendirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulunda görev dağılımı için yapılan değerlendirmeler sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine bir yıllığına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın getirilmesi, Teknopark A.Ş.’nin resmi kurumlarda temsil yetkisinin ise Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’e verilmesi toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri üzerine yapılan görüşmelerin tamamlanması sonrasındaki görüş ve temenniler kısmında, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, sonraki bir yıl için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin toplantıya katılanların oybirliği ile şahsına verilmesi sebebi ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a ve diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar her iki ilin, hem üniversiteleri hem de diğer kurumları arasında uyumlu ve örnek bir ortaklık sergilendiğini ve bundan sonra bu uyumun her alanda ortak proje ve işbirlikleri ile devam edeceğine inandığını ifade etti.

Üyelerin iyi niyet ve başarı temennilerinin ardından Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.